Asus laddar med ytterligare gamingskärmar inför julhandeln och nya Asus ROG Strix XG35VQ kommer med en ultrabred 35-tums panel samt UWQHD-upplösning vid 100 Hz.

Asus fortsätter att utöka sin skärmfamilj och denna gången är det med fokus på AMD-användare. Asus ROG Strix XG35VQ är riktad mot spelare som främst sitter med ett Radeon-grafikkort och kommer lämpligen utrustad med stöd för Freesync. Skärmen har en 35-tum stor välvd panel som med UWQHD-upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar har en uppdateringsfrekvens på upp till 100 hertz. Skärmens VA-panel ska leverera 100% sRGB-färgrymd samt 2 500:1 i kontrastförhållande med en ljusstyrka på 300 cd/m2.

Skärmens responstid specificeras till 4 millisekunder och har även ett Extreme Low Motion Blur mode-läge för att minimera ghosting och persistence-effekter. Tekniken kräver dock en låst uppdateringsfrekvens. Likt andra nya produkter i Asus ROG Strix-familj är det samtidigt även fokus på RGB-ljus och tekniken Aura Sync. Skärmen har en RGB-ljuslist på baksidan som kan synkroniseras med andra Aura Sync-produkter som moderkort och kringutrustning. Själva skärmen har anslutningar för HDMI 2.0, HDMI 1.4, Displayport 1.2 samt en hörlursutgång. Man hittar även en USB 3.0-port med dubbla utgångar på baksidan av skärmen.

Asus ROG Strix XG35VQ finns att förhandsboka i Svenska butiker redan idag och prislappen landar på 9 990 kronor inklusive moms. De första leveranserna av skärmen väntas ske i mitten av december månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid