Med alla nya produktlanseringar från såväl Asus som andra aktörer den senaste tiden har flera inväntat en uppdatering till Padfone Infinity, telefonen som dockas i en surfplatta. Bland nyheterna ser vi bland annat en snabbare processor från Qualcomm och SD-kortplats.

Idag höll Asus en presskonferens för sin uppdaterade version av Padfone Infinity, och till ytan är det faktiskt inte mycket som skiljer. Telefondelen har fortfarande samma chassi som den tidigare versionen, med samma IPS-skärm på 5 tum med 1080p-upplösning.

padfone

På insidan har dock Asus bakat in en uppgradering till Qualcomms flaggskeppsprocessor Snapdragon 800 med fyra Krait 400-kärnor på 2,2 gigahertz, där den tidigare varianten använde sig av en Snapdragon 600. Det för även med sig den snabbare grafikdelen Adreno 330.

Samtidigt byts internminnet ut från 2 gigabyte LPDDR2 till något snabbare 2 gigabyte LPDDR3-minne. Utbudet med inbyggd lagring sänks från 32 eller 64 gigabyte til 16 eller 32 gigabyte, men istället tillkommer möjligheten att expandera lagringen med ett microSD-kort.

pixelmaster

Kameran har samma 13 megapixlar för stillbilder med f2.0 som den tidigare versionen, men Asus har nu lagt till vad de kallar för Pixelmaster, en oversampling-teknik i stil med den hos bland annat Nokia Lumia 1020.

Det tillkommer en rad nya frekvensband för 3G som borde ge en något snabbare anslutning i Sverige. LTE tappar däremot några band, och kan i Sverige ansluta antingen till de 2 600 megahertz-nät som används i tätorter och det 1 800-megahertzband som finns i viss utsträckning i bland annat Göteborg och Malmö.

Nya Padfone Infinity använder sig av Android 4.2.2 och levereras utan surfplattsdockan, med ett pris på omkring 640 dollar som i Sverige kan komma att motsvara mellan 5 000 och 6 000 kronor inklusive moms. Dockningsstationen går i sin tur på omkring 240 dollar, eller runt 1 500 till 2 000 kronor inklusive moms.

Bilder: Engadget


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
NiQ3 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Gillar iden:D
Men hur säljer dessa modeller egentligen?