NFC för med sig en rad finesser till både surfplattor och mobiltelefoner, och Asus vill nu föra dessa vidare till stationära och bärbara datorer med Windows 8. Asus NFC Express låter användaren bland annat föra över filer trådlöst och logga in på sin dator med en tagg.

NFC och liknande tekniker har sakta med säkert börjat hitta in i situationer både inom och utanför datorindustrin. Många kan idag boka tvättid eller stämpla in på jobbet med en enkel tagg i nyckelringen, och samma teknik kan dels användas för att kombinera en tagg med en mobiltelefon eller surfplatta, eller för den delen använda mobiltelefonen istället för nyckelknippan.

144a

Asus vill med NFC Express ge samma funktionalitet även i datorn, och tillbehöret består i grunden av en USB 3.0-hub med två portar och en inbyggd NFC-mottagare. Mottagaren kan användas för att snabbt parkoppla en mobiltelefon eller surfplatta med NFC med datorn för att sedan synkronisera filer och annan information. Det ska även gå att använda en smartphone för att starta applikationer samt fjärrskrivbord, men Asus har ännu inte informerat om vilken mjukvara som krävs för den funktionen.

Tillsammans med produkten följer även en NFC-tagg som kan fästas i nyckelringen och kan användas för att logga in i Windows 8. NFC Express kommer medfölja moderkortet Z87-Deluxe/Dual men ska även säljas separat med en ännu okänd prislapp.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid