Senaste generationens grafikkort från AMD och Nvidia har till stora delar bestått av omdöpta grafikprocessorer, i alla fall i det lägre segmentet. Nu listas en dator från Asus hos en tysk återförsäljare med en ännu okänd modell ur Radeon HD 8000M-serien.

Trots en ny generation grafikarkitekturer och tillverkningsteknik så har varken Nvidia eller AMD släppt några nyheter för grafikkort i de lägre segmenten för bärbara datorer. Nu börjar det dock peka mot att nya grafikprocessorer kan vara på gång, med en ny dator från Asus som listats hos den återförsäljaren Cyberport i Tyskland. Datorn U38DT är i princip samma modell som U38N som finns listad i butik, skillnaden på U38DT är att skärmen endast har en 1 366 x 768-upplösning och ett Radeon HD 8550M.

Asus_Vivobook_U38DT_HD_8550M

Förutom att det är ett dedikerat grafikkort med 1 gigabyte minne framgår det inget mer om dess specifikationer. Det som sticker ut är självfallet namnet, men det skulle kunna vara ett skrivfel alternativt en omdöpt grafikkrets ur Radeon HD 7000M-familjen. Om det sistnämnda är fallet skulle det betyda att AMD:s lägre segment ännu en gång kommer bestå av samma grafikprocessorer som landeras till den nu gamla Radeon HD 6000M-serien.

Den tyska återförsäljaren anger att datorn ska levereras den 27 december och i samband med det får vi förhoppningsvis mer konkreta detaljer om vad som gömmer sig bakom namnet Radeon HD 8550M. Det vi kan bekräfta är att U38DT inte kommer säljas i Sverige, utan att vi får nöja oss med U38N som i utbyte mot ett dedikerat grafikkort får en högupplöst 1 920 x 1 080-pixel skärm med IPS-panel.

Källa: Cyberport via Techpowerup


Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Thorsten Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thorsten
Gäst
Thorsten

Skulle ni inte recensera u38 här på nordichardware?