Baldur’s Gate 3 har föga förvånande lämnat ett intryck hos RPG-älskare. Det har gjort ett så pass stort intryck att det vann det prestigefyllda Game of the Year-priset vid årets upplaga av The Game Awards.

När du tänker tillbaka på år 2023 kan vad som helst dyka upp i ditt huvud. För spelbranschen kommer det dock vara en enda tanke som letar sig fram: Baldur’s Gate 3. Spelet som antingen sopade banan med dig vid The Game Awards 2023 eller spelet du arbetat på och lagt ner din själ i som sedan fick titeln Årets Spel.

The Game Awards 2023 må ha varit fyllt med förrenderade trailers som i princip gav ingen information alls om de spel de försökte bygga hype för. Dessa trailers är dock inte anledningen till att man kollar på TGS. Man kollar på TGS för att se hur pass ens favoritspel uppskattas bland andra utvecklare och industrifolk.

Det fanns dock ett par utstickare. Bland dessa hittar vi Larians Baldur’s Gate 3 som både hade orimligt stor hype inför lansering och som fått massivt positiv kritik efter dess lansering. Det är just detta spel som nu vann Game of the Year. Baldur’s Gate 3 är alltså enligt de som röstade i samband med årets största spelfest den bästa speltitel som lanserades år 2023.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid