Vi tar en titt på Tarsier och Bandai Namcos ’Little Nightmares’

Känns dig ung igen, fast kanske inte på det bästa sättet!

0

Sverige fortsätter att växa som maktfaktor inom spelutveckling. Med mardrömmar från barnsben i fokus så får vi under Gamescom ta del av Malmöbaserade spelstudion Tarsiers nya titel Little Nightmares.

Under vår bevakning av Gamescom-mässan i Köln så kikar vi förbi hos Bandai Namco som har en ny titel i under utveckling i samarbete med en Svensk spelstudio. Spelstudion som Bandai Namco valt att arbeta med är Malmöbaserade Tarsier som är en relativt liten studio. Med endast 45 anställda som tidigare har jobbat har med Sony och titlar som Little Big Planet till PS Vita och Tearaway till Playstation 4.

Spelet som de vill visa är Little Nightmares som är en hybrid mellan äventyr- och plattformsspel. Spelet ger oss oundvikliga vibbar från Jean Pierre Jeunet – The City Of The Lost Children där barn mysteriskt försvinner ut till en plats i havet.

Vi fick chansen att lägga vantarna på en handkontroll och testa den kommande titeln. Little Nightmares påminner mycket om titeln Little Big Planet i sin fysik och problemlösning, då en av spelets fokuspunkter är just pussel.

Tarsiers fokus i utvecklandet av Little Nightmares är att skapa en mörk atmosfär ur ett barns ögon utan att för den skull vara totalt skräckinjagande. Vi tycker att de lyckats leverera det i demon med snygga ljuseffekter och mysteriska inslag.

Little Nightmares förväntas dyka upp under 2017 och vi ser fram emot att få ta del av mer information om både lansering och game play inom kort.

Gamescom 2016

Fler artiklar från Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid