HTC och det amerikanska ljudutrustningsföretaget Beats har haft ett nära samarbete sedan två år tillbaka, med HTC om majoritetsägare sistnämnda. Beats har sedan dess köpt loss bitar av företaget från HTC och ryktas nu förbereda att sätta in nådastöten på samarbetet.

Ljud har varit en av HTCs stora satsningar på senare tid, där amerikanska Beats stått för allt från medföljande hörlurar till inbyggda equalizers och designmjukvara. Som tidigare majoritetsägare av företaget har HTC fått mycket svängrum med Beats varumärke, men inte helt orelaterat till att HTC i sin senaste kvartalsrapport sålt under förväntan verkar samarbetet röra sig mot ett slut, det rapporterar Wall Street Journal.

Medan HTC trots ett mycket gott mottagande av sin flaggskeppstelefon HTC One fortfarande kämpar mot den tuffa konkurrensen i smartphone-arenan går Beats med en betryggande vinst. Den senaste kvartalsrapporten gav en omsättning på omkring 1 miljard dollar, vilket är en femfaldig ökning från samma kvartal för tre år sedan. HTC kan inte skylta med riktigt lika optimistiska siffror, och således har Beats kunnat köpa loss 25 procent av sitt företag för 150 miljoner dollar sedan förra året.

Annons

Enligt källorna till Wall Street Journal söker Beats att köpa loss restrerande 25,1 procent och istället inleda ett nytt samarbete som skulle ge mer tillväxt än det existerande avtalet med HTC, som idag innehar exklusivitet för all hård- och mjukvara med varumärket för smartphones. Vilket företag det eventuella nya samarbetet landar hos är osäkert, och det är även osäkert hur HTC framtida satsning skulle se ut utan Beats välkända varumärke i arsenalen.

Källa: Wall Street Journal


Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Uldernak GurkbladeTempelfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Usch för sådana här sammarbeten. Beats är ett bra sätt att skrämma bort mig som kund iaf.

fackamato
Medlem

[quote name=”Tempel”]Usch för sådana här sammarbeten. Beats är ett bra sätt att skrämma bort mig som kund iaf.[/quote]

Well. Min HTC One spelar mycket högre (högtalare) med Beats på. Kör jag hörlurar så är det beats av, annars blir det för mycket bas. Så helt onödigt är det inte, även om det säkert går att fixa i mjukvara på annat sätt, än att ha en Beats-logga på.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”fackamato”][quote name=”Tempel”]Usch för sådana här sammarbeten. Beats är ett bra sätt att skrämma bort mig som kund iaf.[/quote] Well. Min HTC One spelar mycket högre (högtalare) med Beats på. Kör jag hörlurar så är det beats av, annars blir det för mycket bas. Så helt onödigt är det inte, även om det säkert går att fixa i mjukvara på annat sätt, än att ha en Beats-logga på.[/quote] Det där är ju för att du skall tro att beats är bra, vi komprimerar ljudet lite så verkar det som det låter högre med beats på och folk tror det är… Läs hela »

Uldernak Gurkblade
Gäst
Uldernak Gurkblade

[quote name=”fackamato”][quote name=”Tempel”]Usch för sådana här sammarbeten. Beats är ett bra sätt att skrämma bort mig som kund iaf.[/quote] Well. Min HTC One spelar mycket högre (högtalare) med Beats på. Kör jag hörlurar så är det beats av, annars blir det för mycket bas. Så helt onödigt är det inte, även om det säkert går att fixa i mjukvara på annat sätt, än att ha en Beats-logga på.[/quote][quote name=”fackamato”][quote name=”Tempel”]Usch för sådana här sammarbeten. Beats är ett bra sätt att skrämma bort mig som kund iaf.[/quote] Well. Min HTC One spelar mycket högre (högtalare) med Beats på. Kör jag hörlurar… Läs hela »