BenQ Zowie XL2540 är den senaste av e-sportinriktade produkter. Fokus här läggs på hög uppdateringsfrekvens och annat trevligt för e-sportare.

BenQ Zowie XL2540 är en 24,5 tum stor skärm med 1 920 x 1 080 upplösning. Det låter kanske inte jättespännande, men Benq hävdar att man med denna skärm lägger allt krut uppdateringsfrekvens och snabb bild.

XL2540 har avtagbara sidoskydd som ska hjälpa dig att hålla fokus på skärmen. Om man kan förbise det faktum att man blir lite som en häst med skygglappar förstås. Skärmens tillhörande S-switch ska låta användaren hoppa mellan förinställda profiler utan att behöva pilla med knapparna på kanten av skärmen. Tekniken kallad ”Black eQualizer” ska även hjälpa spelaren att se bättre i mörka områden utan att överexponera andra delar.

BenQ Zowie XL2540 väljer uppdateringsfrekvens framför storlek

BenQ Zowie har lyckats skrämma uppdateringsfrekvensen på denna TN-panel till 240 hertz. Skärmen har även en responstid på 1 millisekund. Föga förvånande då det är just en TN-panel, och man bör då räkna med mindre levande färger och snävare betraktningsvinklar än hos till exempel en IPS-panel.

BenQ Zowie XL2540 kommer utrustad med DVI-DL, två stycken HDMI och ett Displayport 1.2 uttag. Även 3,5 millimeters anslutning för hörlurar och mikrofoner finns att tillgå.

XL2540 har precis lanserats och förväntas dyka upp i svenska butiker inom kort. Riktpriset för skärmen hamnar på 5 290 svenska kronor.

Om ni är sugna på mer produkter som riktar sig till e-sport kolla då gärna in vår intervju med Heaton. Där vi snackar om bland annat Zowies senaste datormus, e-sport och tar en fika!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
karlssonpåtaketDaniel Lundqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Man har ju väntat på 240Hz enda sedan Dp annonserade stöd. Men det skulle vara intressant med blindtest mellan 144Hz och 240Hz för att se om det är en märkbar skillnad.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Om jag minns rätt så fick en del personer testa leka runt med Asus 240Hz bildskärmen och jämföra den med andra skärmar. Och om jag minns rätt så var skillnaden rätt stor, ”better flow on pictures and motions” samt ”a much more responsive feeling from mouse to screen”, vilket är sant om man kollar igenom faktan.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Vilken skärm var det? Inget som finns på marknaden än antar jag? Sen är blindtest ändå trevligt oavsett.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

ASUS ROG Swift PG258Q och ja, finns inga ute på marknaden än. Men folk har fått leka runt med den och sagt att den är bra samt att gapet mellan 144 – 240 är som 60-144. Så det låter spännande.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Jepp, det får mig att vilja ha en, 60 till 144Hz var som dag och natt och jag kunde inte förstå hur jag kunnat spela FPS på 60Hz så länge.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Sant, jag blev verkligen förvånad över hur mycket skillnad 144Hz gör i FPS spel och andra spel där saker och ting sker snabbt. Man har helt enkelt mer kontroll i 144Hz än vid 60Hz, rätt mycket man missar där eller reagerar för sent.