Microsoft har idag öppnat upp för uppgraderingsbeställningar av det nya operativsystemet Windows 8. Den skarpa lanseringen dröjer till den 28 oktober men redan idag kan berättigade kunder lägga en beställning för att uppgradera sin Windows 7-maskin med Windows 8, prislapp – 139 kronor.

För att överhuvudtaget vara berättigad till Microsofts Windows 8-uppgradering krävs det att man som kund köpt en dator med Windows 7 efter den 2 juni i år och erbjudandet kommer vara giltigt till den 31:e januari nästa år. Microsoft avslöjade premisserna för sitt uppgraderingsprogram redan i maj och har nu alltså öppnat upp för förhandsbeställningar på sin hemsida. Noterbart är att alla Windows 7-utgåvor förutom Starter Edition kan uppgraderas till Windows 8 Pro för samma kostnad – närmare bestämt 139 kronor.

Microsoft kommer inte att skicka ut några Windows 8-uppgraderingar förrän den 26 oktober men för dem som är osäkra på ifall de vill ta klivet till det omtalade Windows 8 ska erbjudandet vara öppet tills den 28:e februari nästa år.

Annons

I sin förbokning uppmanas man som kund att mata in sin 25-siffriga Windows 7-produktnyckel samt detaljer om datormodell och personliga uppgifter. Microsoft kommer den 26:e oktober skicka ut aktiveringsnycklar för Windows 8 som sedan kan laddas ner för uppgradering genom Windows Upgrade Assistant. Varje kund kan göra maximalt fem uppgraderingar och endast en per dator. I priset ingår ingen fysisk media med operativsystemet men det går att beställa en DVD-skiva för en extra kostnad. Microsoft skriver samtidigt att man som användare kan skapa sina egna installationsmedia på DVD eller USB-minnen efter att man hämtat Windows 8. I köpet ingår även 90 dagars fri support från Microsoft.

Läs mer om och registrera din egen Windows 8-uppgradering på Microsofts hemsida. 

Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
joelinhoViking1962ManyhighflopperMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
jaqob
Medlem
jaqob

Ganska korkad rubrik..? Erbjudandet är ju mer än lite villkorat.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Nån som vet vad ordinarie pris kommer vara?

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”Marquzz”]Nån som vet vad ordinarie pris kommer vara?[/quote]

1800kr

650kr för uppgradering är ok för fysisk media.

Manyhigh
Gäst
Manyhigh

Kommer detta inaktivera win7 licensen så man inte kan gå tillbaka om man finner UIFKM(the ui formerly known as metro) outhärdligt?

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kan fortfarande inte begripa varför folk faller för det där skiten, inte ens om jag fick Windows 8 gratis så skulle jag ta emot det. Såg på sweclockers där dom testat operativsystemet i ett videoklipp. Det är ju det hemskaste operativsystem som någonsin släppts sedan Windows v1.0 😡 , till och med Windows ME var en skönhet i jämförelse. Menyerna blir till och med svengelska om man är svensk och föredrar engelska versionen

joelinho
Gäst
joelinho

Installerade Win8 Enterprise på en av mina datorer igår. Hade först tänkt uppgradera befintlig Win7 installation men det gick inte att gå från Win7 Ultimate to Win8 Enterprise så det fick bli en nyinstallation. Har inte hunnit testa så mycket ännu, men XBMC funkar och det är det viktigaste då jag mest använder datorn som mediaspelare. Men som primär dator vet jag inte om jag orkar med Win8. Det var ett himla hoppande mellan ”metro” och skrivbordsläge.