Bitcoin-rallyt fortsätter och efter närmast ofattbara ökningar de senaste månaderna men under torsdagsnatten var det röda siffror när Bitcoin tappade 20% av sitt värde.

Kryptovalutan Bitcoin är ett större fenomen än någonsin och trots att det idag finns ett tusental alternativa kryptovalutor lever de i stor utsträckning i symbios. Detta kunde man tydligt se under torsdagskvällen där större delar av de mer etablerade kryptovalutorna rasade med mellan 20-40 procent. Bitcoin låg som mest 25 procent back jämfört med sin notering under torsdagen och har i skrivande stund tappat runt 20 procent av sitt värde under det senaste dygnet.

Med ett dollarpris på drygt 13 600 USD har en Bitcoin sjunkit med 32 procent sedan den nådde sin toppnotering på runt 20 000 USD den 17 december. Vilket i rena pengar motsvarar en värdeförlust på ungefär 50 000 svenska kronor.

Medan vissa kritiker kallar torsdagens kryptovalutaras för ett första tecken på en sprickande bubbla menar garvade Bitcoin-investerare att det snarare handlar om en väntad korrigering. Samt att ett värdeförlust på 20 procent närmast är småpotatis i jämförelse med de dagliga rörelserna på kryptovalutamarknaden. Värt att notera är att specifikt Bitcoin hade ett värde på 8 000 USD för bara 4 veckor sedan.

Under fredagsmorgonen verkar priserna på de flesta stora valutor stabiliserats men i vanlig ordning kan detta ändras i rasande takt.

Kryptovaluta, Bitcoin, Ethereum – Vad är det och hur fungerar mining?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarelianHero Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Kryptovalutor var ett ämne i senaste avsnittet av radioprogrammet ”Plånboken”.
Intressant var att alla förståsigpåare bara jämförde kryptovalutor med andra typer av investeringsobjekt som aktier och liknande, samtidigt som de nogsamt undvek kärnpunkten: Det är *valuta*, om än lite mer volatila än de gängse som hålls stabila med mer eller mindre konstlade metoder.

Som investerare skulle min investering vara lika ”försäkrad” gentemot svenska kronan om jag köpte Bitcoin som om jag köpte Venezuelanska Bolivarer.

KarelianHero
Gäst
KarelianHero

Det är inte *valuta* det är *kryptovaluta*
Det heter så av en anledning istället för valuta…
Ju snarare all krypto sjunker till noll och blir olagligt, desto bättre