Efter att nyligen ha uppdaterat sitt sortiment med ett nytt chassi för mATX-formfaktorn riktar nu svenska Bitfenix blickarna mot miditowerklassen. Nu har företaget visat upp Shadow, ett mattsvart miditowerchassi med verktygsfri installation riktat mot mellanklassen.

Bitfenix har fått mycket uppmärksamhet för sitt populära mini ITX-chassi Prodigy och dess mATX-tvilling Prodigy M. Nu satsas det ännu hårdare mot miditower-klassen, den här gången med ett chassi som siktar på stilren design i kombination med en snäll prislapp.

inside

Shadow mäter in på 190 x 440 x 506 millimeter och har en mattsvart yta med samma ”Softtouch”-material som används på Prodigy-serien. Övriga delar av chassit är tillverkade i plast och stål. Det finns totalt sju 3,5-tumsplatser och en dedikerad 2,5-tumsplats för hårddiskar eller SSD-enheter tillsammans med tre 5,25-tumsplatser. Samtliga expansionsplatser är verktygsfria.

Annons

För kylning finns det plats för två 120-millimetersfläktar i chassits front, en i botten samt en 120-, 92- eller 80-millimetersfläkt i chassits bakre del. Av dessa är de främre och den nedre platsen dammfiltrerad och två av företagets Spectre-fläktar på 120-millimeter medföljer, en monterad i fronten och en i den bakre delen. Grafikkort på upp till 320 millimeter ryms i Bitfenix Shadow, samt CPU-kylare med upp till 165 millimeter i höjd.

front_open

Chassifronten pryds av en ventilerad dörr med företagets logotyp i den nedre delen. In- och utgångar finns här i form av portar för hörlurar och mikrofon, två USB 3.0-portar samt två USB 2.0-portar. Här finns även en LED-slinga i dörrens nedre del som kan ställas in för rött eller blått ljus alternativt stängas av helt.

Shadow bör börja levereras under nästkommande månad, då till ett rekommenderat pris på 64,90 euro eller på den svenska marknaden omkring 650 kronor inklusive moms.

Annons


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Viking1962Desplow Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Desplow
Medlem
Desplow

Jag visste inte att Bitfenix var svenska, hur som helst tycker jag chassit var riktigt snyggt. Särskilt det med den blåa listen eller om det kanske är en diodupplyst detalj.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Desplow”]Jag visste inte att Bitfenix var svenska, hur som helst tycker jag chassit var riktigt snyggt. Särskilt det med den blåa listen eller om det kanske är en diodupplyst detalj.[/quote]

Det är dom väl inte heller? jag vet dock att det är en svensk som designar chassina