Linjära eller taktila, mekaniskt eller rubber dome, vad finns det det egentligen för olika tangentbordsbrytare? Brytarguiden ser till att du är bekant med brytare och hur de fungerar inför ditt tangentbordsköp!

Vilken är den perfekta brytaren? Det finns nog inget bra svar på den frågan, eftersom olika användare har olika preferenser. Olika brytartyper är utvecklade med olika användarscenarion i åtanke, men det innebär inte att man som användare alla gånger håller med. Brytare varierar i mekanik, känsla, aktiveringskraft och har en lång rad andra karakteriserande drag.

Det finns många olika faktorer som påverkar hur en tangent låter och känns när den trycks ned. Däribland monteringsplattor, brytarlock, chassi och underlag – men den faktor som påverkar mest är brytaren. För att hjälpa dig hitta rätt i brytardjungeln listar vi de vanligaste brytarna som finns på marknaden och förklarar hur de fungerar i detalj.

Vi har även inkluderat ett ljudklipp för de flesta brytarna, som vi uppdaterar på löpande band. I början av ljudklippet så klickar vi med en Razer Deathadder 2013-datormus, anpassa volymen så att musklicken motsvarar ljudet din egna mus gör. Vi fortsätter sedan med att trycka ned mellanslags- samt Enter-tangenten 5 gånger vardera, innan vi skriver en kortare text.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Emir MulahalilovicMumsHusse Busse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Husse Busse
Medlem
Husse Busse

Bra sammanställning – tummen upp

Mums
Gäst
Mums

Fin lista! Kanske kan inkludera Cherry MX Speed också? 🙂