Vi rapporterade under helgen att amerikanske Microcenter bekräftat det tidigare ryktet, 12:e oktober för lanseringen av Bulldozer. Nu kommer Fudzilla med ytterliggare uppgifter som avslöjar exakt tidpunkt för lanseringen, alltså då recensionerna släpps ute på sidor världen över.

Lanseringen av Bulldozer ligger nu 8 dagar bort, och för att vara ännu mer precis ser det ut som att det är klockan 18:00, onsdagen den 12:e oktober. Vad denna tid innebär är troligtvis att recensioner börjar dyka upp på nätet, att butiker får tillåtelse att börja sälja processorn.

Processorerna som ska finnas tillgänglig vid lansering ska vara två åtta-kärniga, som får sällskap av en sex-kärnig. De andra modellerna vi hört talats om, inklusive de fyrkärniga ska dyka upp vid ett senare tillfälle.

Modell FX-8150 FX-8120 FX-6100
Upplåst multiplier Ja Ja Ja
Kärnor 8 8 6
Klockfrekvens 3,6 GHz 3,1 GHz 3,3 GHz
Turbo Core 2.0 3,9/4,2 GHz 3,4/4,0 GHz 3,6/3,9 GHz
Minneskanaler 2 2 2
Minnesstöd DDR3-1866 DDR3-1866 DDR3-1866
L2 cache 8 MB 8 MB 6 MB
L3 cache 8 MB 8 MB 8 MB
TDP 125W 125W 95W
Socket AM3+ AM3+ AM3+
Pris ~2 000 kr ~1 600 kr ~1 400 kr

Den nya Turbo Core 2.0 ska fungera på så vis att den kan gå upp till det högsta värdet, när högst hälften av kärnorna i processorn används. Det andra Turbo-läget kan infinna sig när samtliga kärnor används, och om det finns tillräckligt med utrymme i processorn utan att bräcka det TDP-värde den skeppas med. FX-8120 ska även komma i utförande med endast 95W TDP men när den dyker upp är ännu oklart. Samtliga modeller ska även komma med upplåst multiplier, vilket borde underlätta vid överklockning.

Enligt Fudzilla ska det komma en refresh av FX-serien under första kvartalet 2012. Det handlar då om flera modeller som får ett mindre lyft sett till klockfrekvenser. Bland annat väntas FX-4170 komma, med 4 kärnor, totalt 12 MB cache-minne med en klockfrekvens på 4,2 GHz med en blygsam Turbo på 4,3 GHz och TDP på 125W. Med tanke på den låga Turbon är det sannolikt att AMD inte vill, eller kan pressa den mer utan att behöva öka dess TDP-värde.

Det går nog att konstatera att vi vet så mycket som finns att veta om den nya arkitekturen och FX-serien utan att ha sett några prestandasiffror. 8 dagar från nu, onsdagen den 12:e oktober, borde dock de sista frågetecknen vara besvarade om uppgifterna stämmer.

Relaterade nyheter:

17
Leave a Reply

Please Login to comment
17 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Viking1962Swedish BerserkEtk-TisPsynoKhi0Kallisti Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Varför två turbo frekvenser? pendlar den mellan 3,9 och 4,2GHz?

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Varför två turbo frekvenser? pendlar den mellan 3,9 och 4,2GHz?[/quote]Om vi tar FX-8150 som exempel går den som standard i 3,6 GHz. När hälften av kärnorna (4) eller färre används kan den gå upp i 4,2 GHz. När 5, eller fler kärnor (upp till 8 ) används kan Turbo gå upp till 3,9 GHz så länge processorn inte överskrider sin förutbestämda strömförbrukning och TDP. Så även om man använder ett program som kan nyttja samtliga kärnor finns chansen att den kan gå in i Turbo-läge.[/quote] Precis, vilket borde betyda att en 8120 ofta ligger på 3.4GHz. Antagligen oftare… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

Vad tror folket flipp eller flopp?

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Hoppas på flipp. Jag ska nog vänta en eller två veckor efter släppet så man hinner se vad den går för i prestandatester. Helst inte AMDs egna tester eftersom AMD skulle ju knappast tala sanning om sin egen produkt om den gjorde dåligt från sig 😀 Jag skulle vilja se youtubeklipp från seriösa testare där man ser allt live

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Swedish Berserk”]Vad tror folket flipp eller flopp?[/quote]

FLIPP till det priset gör det inget om de inte knäcker fetaste i7.

Medlem
WIRN

tror flopp, hoppas flipp

Tempel
Medlem
Tempel

1600 för en 8 cores cpu som kan göra 4GHz, tja, dom har bra argument i elladorna…

Men 125W solkar en hel del.

Det blir ett jasså.

Kallisti
Medlem
Kallisti

Tror det blir flipp om marknadsföringen lyckas, de har ju bra säljsnack att köra för Swe(clockers)nsson: Värdsrekord i frekvens, fet turbo frekvens, mest kärnor, coolt namn osv. Dessutom är priset riktigt bra med tanke på att väldigt få spel flaskhalsar på CPU:n.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Swedish Berserk”]Vad tror folket flipp eller flopp?[/quote]
För vem?

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Swedish Berserk”]Vad tror folket flipp eller flopp?[/quote]
För vem?[/quote]

Det är ju det han frågar. I vilket användningsområde processorn ska användas till vet ju bara den som svarar på hans fråga

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Viking1962″][quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Swedish Berserk”]Vad tror folket flipp eller flopp?[/quote]För vem?[/quote] Det är ju det han frågar. I vilket användningsområde processorn ska användas till vet ju bara den som svarar på hans fråga[/quote]Alltså, det finns fler intressenter än användarna… t.ex. AMD :pJag tror iaf inte att det blir flopp för användarna. Så länge det finns en hälsosam konkurrens på marknaden vinner vi allihopa, oavsett vilket företag vi väljer att ”dyrka” 😀P.S.: FX-6100 känns väldigt tilltalande för mig, bra balans av antal kärnor, klockfrekvens, TDP och pris (om uppgifterna stämmer och att det inte blir ”Euroavrundning”-skit)… Vem vet, man lyckas kanske… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Viking1962″][quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Swedish Berserk”]Vad tror folket flipp eller flopp?[/quote]För vem?[/quote] Det är ju det han frågar. I vilket användningsområde processorn ska användas till vet ju bara den som svarar på hans fråga[/quote]Alltså, det finns fler intressenter än användarna… t.ex. AMD :pJag tror iaf inte att det blir flopp för användarna. Så länge det finns en hälsosam konkurrens på marknaden vinner vi allihopa, oavsett vilket företag vi väljer att ”dyrka” 😀P.S.: FX-6100 känns väldigt tilltalande för mig, bra balans av antal kärnor, klockfrekvens, TDP och pris (om uppgifterna stämmer och att det inte blir ”Euroavrundning”-skit)… Vem vet, man lyckas… Läs hela »

Krister A
Medlem
Krister A

Flipp , för jag tror på en boost i prestandan med dom nya instruktionerna.

Fma4 & XOP och AVX i framtida programvaror .

Svensken
Medlem
Svensken

Jag tror det blir en flipp även om prestandan inte blir superb.

[quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Swedish Berserk”]Vad tror folket flipp eller flopp?[/quote]
För vem?[/quote]

Va? 😆

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

7 dagar kvar!!!! [imgcomment image[/img] biter på naglarna av nervositet hur den kommer att prestera

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

2700:- för den värsta processorn? lät lite dyrt men jag känner inte till Kings Enterprice heller. http://www.prisjakt.nu/search.php?query=amd+bulldozer#rparams=ss=amd%20fx