Philips presenterar en ny ultrabred bildskärm med fokus på produktivitet, AMD står för processorkraften i Storbritanniens kraftfullaste superdator och raytracing börjar hitta sin väg in i World of Tanks!

Denna veckas nyheter som av någon anledning inte fick en dedikerad artikel hos NordicHardware inkluderar en ny ultrabred bildskärm från Philips på 34 tum med fokus på produktivitet. Utöver detta har AMD fått ännu ett kontrakt för att förse en superdator med processorkraft och onlinespelet World of Tanks har nu börjat se sitt raytracing-stöd implementeras.

 

Philips 346b1C

Philips har nu introducerat en ny bildskärm med modellnamnet 346B1C som siktar in sig på den som söker en ny skärm för produktivitetsarbete. Det rör sig om en VA-panel med upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar, ett 21:9-bildförhållande, och med hjälp av skärmens MultiClient Integrated KVM-funktion kan man kontrollera två separata PC:s med ett och samma tangentbord och mus. Övriga specifikationer inkluderar en inbyggd USB-C-dockningsstation, ett vrid-, höj- och sänkbart stativ, LowBlue-läge, Flicker-free-teknik och monteringshål för VESA-stativ.

Annons

346B1C ska lanseras under november månad med ett rekommenderat pris på 6 099 svenska kronor.

 

World of tanks får raytracing

Vi har tidigare rapporterat om att det populära onlinespelet World of Tanks kommer att få raytracing-teknik implementerad. Nu har denna teknik börjat hitta sin väg in i spelet till slut. Däremot är det inte på bred front riktigt ännu och det handlar om ett slags beta-test spelare kan delta i innan den fullskaliga implementationen inträffar.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

AMD & Cray bygger Storbritanniens nästa superdator

Storbritanniens överhuvuden har nu valt AMD och Cray (HP:s dotterbolag med fokus på superdatorer) att bygga ”Archer 2” som ska bli Europas kraftfullaste superdator.

Datorn kommer att stationeras i University of Edinburgh och sägs bli elva gånger snabbare än den första upplagan av Archer. Det rör sig om totalt 748 544(!) Zen 2-baserade processorkärnor och massiva 1,57 petabyte internminne.

Läs mer hos Kitguru.

 

Google Stadia

Googles speltjänst Stadia får lanseringsdatum

Google avtäckte sin tjänst för spelströmning kallad ”Stadia” tidigare i år. Nu har företaget bekräftat att det datum tjänsten kommer att sjösättas och bli tillgänglig för konsumenter blir 19 november. Bland speltitlarna tillgängliga vid lanseringen finns bland annat Baldur’s Gate, Ghost Recon: Breakpoint och The Division 2.

Annons

Läs mer hos Cnet.

 

Core i9-9900KS testas innan lansering

Hemsidan Tom’s Hardware har på något vis lyckats få sina händer på en Intel Core i9-9900KS, en processormodell som ännu inte har nått butikshyllor.

I sitt test fastställer hemsidan att processorn är den absolut bästa konsumentprocessorn för den som jagar högst antal bildrutor per sekund i spel. Processorn prisas även för sina fabriksinställda klockfrekvenser och sin goda överklockningspotential. Däremot är den ökade prislappen jämfört med den prestandavinst processorn erbjuder något som hemsidan påminner potentiella kunder att ha i åtanke.

Läs mer hos Tom’s Hardware.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Det intressantaste är nog Archer2 som installeras under tiden 18e Februari 2020 till den 6e Maj 2020 och specen för denna, speciellt ”Collaboration platform with 4 x compute nodes attached to 16 x Next-Generation AMD GPUs”

Om nu Next Generation betyder Radeon DNA 2 så verkar ju RDNA2 komma första halvan av 2020.