För denna veckas Byte size har vi bland annat AOC som tillsammans med Studio F. A. Porsche designat en bildskärm för den som prioriterar estetik på skrivbordet, Gigabyte med nya TRX40-moderkort och NZXT som ger sig in på marknaden för headsets.

Denna vecka har NXZT bestämt sig för att bredda sina vyer och ger sig in på marknaden för ljudutrustning och lanserar ett headset, hörlursstativ och även en egen mixer. AOC har fått dille på estetik och lanserar en bildskärm designad av Studio F. A Porsche. Vi har även nya moderkort från Gigabyte baserade på styrkretsen TRX40 för den tredje generationens Threadripper-processorer från AMD!

 

AOC Q27T1 – designad av Studio F. A. Porsche

AOC har sjösatt en ny bildskärm på 27 tum med fokus på att se bra ut på skrivbordet. Q27T1 har designats i ett samarbete mellan AOC och Studio F. A. Porsche och kommer med ett asymmetriskt stativ och en bildskärm som är ramlös på tre av fyra sidor.

Det är dock inte bara utsidan som räknas. Q27T1 kommer med en IPS-panel och en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar. Skärmen erbjuder dessutom ett brett färgutbud som täcker 90% av NTSC och 107% av sRGB-färgutrymme och har en ljusstyrka på 350 nits. Detta med en uppdateringsfrekvens på 75 hertz.

Q27T1 kommer att finnas tillgänglig från och med november och dess riktpris landar på 3 529 kronor.

 

TRX40-baserade moderkort introduceras

AMD:s kommande processorenheter ur Threadripper 3000-serien introducerades tidigare under veckan. Lanseringen sker den 25 november och med detta kommer även en uppsjö moderkortsmodeller från olika tillverkare. Gigabyte är en av de tillverkare som avtäckt en rad moderkort baserade på den nya styrkretsen TRX40 som introduceras i samband med de nya processorerna.

Läs mer hos Techpowerup.

 

NZXT ger sig in på hörlursmarknaden

NZXT som förmodligen är mest kända för sina datorchassin och fläktar har nu vidgat sina vyer och ger sig in på marknaden för hörlurar. Först ut är headsetet ”Aer”, mixern ”Mxer” och stativet ”Stnd”.

Headsetet kommer med en uppsättning 40 mm högtalarelement, ett frekvensomfång på 20 Hz till 50 KHz och en ljudkänslighet på 90 decibel för den variant av headsetet med slutna kåpor. Det finns även en variant med öppen design på kåporna och här ligger nivån på 88 decibel.

Läs mer hos Hexus.

 

Threadripper 3000-seriens förpackning sägs ha läckt

Bortsett från att utmana på HEDT-marknaden har AMD även använt sina Threadripper-processorer för att utmana när det kommer till mest kreativa förpackningar. Både 1000-serien och 2000-serien hade förpackningar som fick både det ena och det andra ögonbrynet att höjas.

Nu har vad som påstås vara förpackningen för nyligen avtäckta Threaripper 3000-serien ha läckt ut på bild inför dess lansering 25 november.

Läs mer hos Videocardz.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid