Philips lanserar ny super-ultrabred bildskärm för kontoret, Gigabyte avtäcker en specialversion av moderkortet Z390 Aorus Master, Half-Life: Alyx har fått systemkrav och 5G-frekvenser försenas i Sverige.

Denna vecka har vi en ny super-ultrabred från Philips på 43 tum med fokus arbetsplatser. Gigabyte har avtäckt ett Z390-baserat moderkort som kommer att finnas tillgänglig i begränsad upplaga och sägs kunna ”släppa lös den bästa prestandan i Intel Core i9-9900K/KF/KS-processorerna”2. Corsair har även släppt sin iCUE-mjukvara för MacOS och Half-Life: Alyx har nu fått sina systemkrav bekräftade!

 

Philips 439P9H

Philips fortsätter satsa på otroligt breda bildskärmar. Det senaste tillskottet i familjen går under namnet 439P9H och klockar in på 43 tum med 100 hertz uppdateringsfrekvens och en upplösning på 3 840 x 1 200 pixlar. Detta med en VA-panel som sin grundstomme.

Annons

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Gigabyte Z390 Aorus Master G2 Edition

Hårdvarutillverkaren Gigabyte har avtäckt ett nytt moderkort med styrkretsen Z390. Det nya moderkortet har inspirerats av e-sportorganisationen G2 och kommer med tolv fasers VRM-uppsättning samt en ”kylande basplatta” som sägs hjälpa till med temperaturer.

Gigabyte nämner även att moderkortet utrustats med en ljudkrets i form av ALC1220-VB och en ESS 9118 SABRE DAC för att leverera ”uppslukande ljudupplevelse i studio-kvalitet”.

Läs mer hos Kitguru.

 

Half-Life: Alyx får systemkrav

Tidigare under veckan avtäckte Valve nästa installation i spelserien Half-Life. Det nya spelet går under namnet Alyx och utspelar sin mellan de två första spelen i serien. Alyx kommer att vara exklusivt för virtuell verklighet men inte exklusivt för Valves egna VR-headset Index.

Annons

Dess systemkrav har nu avtäckts och dess ”rekommenderade” hårdvarukrav består av en Intel Core i5-7500 eller Ryzen 5 1600 i processorväg. Detta tillsammans med ett Geforce GTX 1060 eller Radeon RX 580-grafikkort med minst sex gigabyte videominne och kravet på internminne uppges vara 12 gigabyte.

Läs mer hos Hexus.

 

Corsair iCUE till MacOS

Corsair har tryckt in RGB-belysning i mer eller mindre allt under de senaste åren. Nu har tillverkaren bekräftat att deras kontrollprogram iCUE som kan styra belysningen hos komponenter blivit tillgängligt för MacOS.

MacOS-versionen av programmet kommer med stöd för samtliga RGB-bestyckade tillbehör Corsair skeppar i dagsläget.

Läs mer hos Kitguru.

 

5G-frekvenser försenas i Sverige

På mobilsidan kom Post- och telestyrelsen med tråkiga besked om att viktiga 5G-frekvenser som ska användas i Sverige blir försenade. Bakgrunden är en ny lag som myndigheten inte vet hur den ska tolka. Nu söker den efter hjälp och skjuter fram planerna för de nya 5G-frekvenserna.

Annons

Läs mer på Surfa.se.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid