Philips lanserar ny super-ultrabred bildskärm för kontoret, Gigabyte avtäcker en specialversion av moderkortet Z390 Aorus Master, Half-Life: Alyx har fått systemkrav och 5G-frekvenser försenas i Sverige.

Denna vecka har vi en ny super-ultrabred från Philips på 43 tum med fokus arbetsplatser. Gigabyte har avtäckt ett Z390-baserat moderkort som kommer att finnas tillgänglig i begränsad upplaga och sägs kunna ”släppa lös den bästa prestandan i Intel Core i9-9900K/KF/KS-processorerna”2. Corsair har även släppt sin iCUE-mjukvara för MacOS och Half-Life: Alyx har nu fått sina systemkrav bekräftade!

 

Philips 439P9H

Philips fortsätter satsa på otroligt breda bildskärmar. Det senaste tillskottet i familjen går under namnet 439P9H och klockar in på 43 tum med 100 hertz uppdateringsfrekvens och en upplösning på 3 840 x 1 200 pixlar. Detta med en VA-panel som sin grundstomme.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Gigabyte Z390 Aorus Master G2 Edition

Hårdvarutillverkaren Gigabyte har avtäckt ett nytt moderkort med styrkretsen Z390. Det nya moderkortet har inspirerats av e-sportorganisationen G2 och kommer med tolv fasers VRM-uppsättning samt en ”kylande basplatta” som sägs hjälpa till med temperaturer.

Gigabyte nämner även att moderkortet utrustats med en ljudkrets i form av ALC1220-VB och en ESS 9118 SABRE DAC för att leverera ”uppslukande ljudupplevelse i studio-kvalitet”.

Läs mer hos Kitguru.

 

Half-Life: Alyx får systemkrav

Tidigare under veckan avtäckte Valve nästa installation i spelserien Half-Life. Det nya spelet går under namnet Alyx och utspelar sin mellan de två första spelen i serien. Alyx kommer att vara exklusivt för virtuell verklighet men inte exklusivt för Valves egna VR-headset Index.

Dess systemkrav har nu avtäckts och dess ”rekommenderade” hårdvarukrav består av en Intel Core i5-7500 eller Ryzen 5 1600 i processorväg. Detta tillsammans med ett Geforce GTX 1060 eller Radeon RX 580-grafikkort med minst sex gigabyte videominne och kravet på internminne uppges vara 12 gigabyte.

Läs mer hos Hexus.

 

Corsair iCUE till MacOS

Corsair har tryckt in RGB-belysning i mer eller mindre allt under de senaste åren. Nu har tillverkaren bekräftat att deras kontrollprogram iCUE som kan styra belysningen hos komponenter blivit tillgängligt för MacOS.

MacOS-versionen av programmet kommer med stöd för samtliga RGB-bestyckade tillbehör Corsair skeppar i dagsläget.

Läs mer hos Kitguru.

 

5G-frekvenser försenas i Sverige

På mobilsidan kom Post- och telestyrelsen med tråkiga besked om att viktiga 5G-frekvenser som ska användas i Sverige blir försenade. Bakgrunden är en ny lag som myndigheten inte vet hur den ska tolka. Nu söker den efter hjälp och skjuter fram planerna för de nya 5G-frekvenserna.

Läs mer på Surfa.se.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid