Inte bara mobilt står på menyn under CES utan även TV:n med stora skärmar, nya tekniker och visuella trick har i vanlig ordning ett stort fokus här. LG visar upp vad som är världens största TV med 4K upplösning, 3D och det extrema måttet 84-tum!

Att LG:s 84UD är stor är en underdrift här på CES i Las Vegas. 84UD bjuder på nästa generations upplösning som går från High Definition till Ultra Definition – allting verkar vara Ultra nu för tiden. Den nya standarden kommer med upplösningen 3 840 x 2 160 vilket resulterar i totalt strax över 8 megapixlar.

Förutom det stora måttet och hög upplösning utöver det vanliga bjuder TV:n på passiv stereoskopisk-3D, så ett par glasögon ingår på köpet. Vi kan säga att 3D-upplevelsen blev bra med dessa faktorer i åtanke, men priset vågade vi inte fråga om då den lär kosta en hel förmögenhet och lite till.

Men det som imponerade på oss allra mest var en 3D OLED TV från LG. OLED-tekniken i alla dess formar har vi än så länge bara hittat i små mobila enheter som smartphones. Vad OLED har att erbjuda är minst sagt imponerande svärta och kontrast till skillnad från dagens tekniker, men även lägre strömförbrukning och nära på obegränsade betraktningsvinklar. Att ta tekniken till stora TV-skärmar som denna på 55-tum är i dagsläget väldigt dyrt, men vi förväntas oss att se dessa kan bli aktuella för den bredare massan om något år när tekniken kommit ned i pris.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ReturBiffen87hymerdlq84flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

80tum e lagom för bio.
men idag får man projektor + duk för under 10k i full HD i 100tum eller mer.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”flopper”]80tum e lagom för bio.
men idag får man projektor + duk för under 10k i full HD i 100tum eller mer.[/quote]

Men du får sitta i mörkret.. Du får långt ifrån samma svärta. och du får inte 4k-upplösning.

hymer
Medlem
hymer

Jag kan ta en 84tum 1080p utan 3d gärna plasma för en 15-20k tackar.

Biffen87
Medlem
Biffen87

vem vill sitta i ett fullt belyst rum när man tittar film? tycker det e hur kanon bild som helst när man kollar på proj. å känns inte som man vinner så mkt bildmässigt på 4k om man kör normal tum på tv (återstår dok å se). tycker det e fruktansvärt skarp bild å svärta på min gamla samsung lcd tv. samt ska man upp i dom högre tum så börjar det genast kosta ordentligt med pengar. lägger man samma pengarna på en fin proj å duk så slår den sannolikt tv på fingrarna samt man får större bild. det… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Filmfanatiker som jag älskar denna utveckling 🙂
Det tråkiga är att det tar sån tid innan priserna hamnar på en acceptabel nivå för en vanlig mega svenne :LoL: