Företaget Parallels har nu bekräftat att man tillsammans med Google ska implementera stöd för Windows-applikationer på operativsystemet Chrome OS.

Företaget Parallels har i flera åt arbetat med att utveckla virtualiseringsverktyg för att förse Mac-användare med möjligheten att använda sig av Windows-program. Nu har företaget gått ut med att man ingått ett nytt samarbete med teknikjätten Google.

Detta samarbete har målet att göra det Parellels gjort för Mac under flera år men för Googles egna operativsystem Chrome OS. Framåt hösten förväntas samarbetet bära frukt och Chrome OS enterprise-enheter förväntas få tillgång till resultatet och således (förhoppningsvis) Windows-applikationer.

Varken Parallels eller Googles blogginlägg som nämner samarbetet går in i någon som helst detalj kring exakt hur företagen planerar att nå det utlovade målet. Däremot nämner Googles inlägg att det bland annat kommer att röra sig om Microsofts Office-program som kommer att bli tillgängliga för Chromebooks.

Mer information ska enligt Google komma under de kommande månaderna. Klart står dock att företagen siktar på att på sätt och vis slå ihop Windows och Chrome OS inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid