Colorful har seglat upp som en av de mer intressanta grafikkortstillverkarna på marknaden och i asien har man nu presenterat en ny modell baserad på AMD Radeon HD 6850 som inte bara får en egen kylare från Zalman, utan även en biffigare strömförsörjning samt stöd för 4-vägs CrossFire.

När vi presenterade de senaste ryktena om AMD:s nya Radeon HD 6800-familj kunde vi avslöja att grafikkortsföretaget nu släppt på tyglarna och specifikt skulle låta sina partners hitta på egna lösningar med instegsmodellen Radeon HD 6850.

”AMD Radeon HD 6850 sägs däremot komma att dyka upp i skräddarsydda lösningar från åtminstone de större tillverkarna, vilket borgar för egna kylningslösningar och andra fysiska modifikationer.”, från NordicHardwares rapport i slutet av september

Colorful har tagit AMD på orden och gett sig på Radeon HD 6850 med lupp och lödkolv. Slutresultatet är ett egetutvecklat kretskort som med en kraftig 8-fasers digital strömförsörjning (6 för GPU, 1 för minnet samt 1 för I/O-delen) kan bistå med en strömstyrka på 200 ampere. Grafikkortet är utrustat med japanska nichicon LF kondensatorer och vi kan även hitta tantalum-kondensatorer från Sanyo spridda på kretskortet.

2249394_001

Grafikkortet kommer med dubbla 6-pins PCIe strömkontakter och Colorful har samtidigt varit snälla nog att förse kortet med en extra CrossFire-kontakt. Vilket betyder att man kan koppla samman fyra av dessa kort i samma system. den stora frågan är om Zalmans VF3000-kylare som står för kylningen verkligen ger utrymme för detta.

Hur som helst har Colorful lagt ribban för övriga tillverkares skräddarsydda Radeon HD 6850-kort. Nu hoppas vi inte bara att tillverkaren hittar till Sverige, utan även att övriga tillverkare tar efter och utvecklar sina egna lösningar.

2249394_004

2249394_005

Källa: PConline.com.cn

Relaterade artiklar:

AMD Radeon HD 6870 och Radeon HD 6850 är här

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedMean MachineNordicrepTempelbaronatom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Hade viljat se baksidan, jag.

baronatom
Gäst
baronatom

Vill se fler aktörer som Colorful på den svenska marknaden. Är tråkigt att alltid bemötas av giganterna ASUS och Gigabyte. MSI är också en gigant men enligt mig tar de ut svängarna mer, se bara på deras Lightningkort.. Vid närmare eftertanke har ju iof Gigabyte och ASUS också mer påkostade och omgjorda kort, men men! Min poäng är att det blir ett roligare sortiment för alla om man kan välja kort in i minsta detalj.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är den svenska mentaliteten. Hitta nån som rekommenderar nått annat än just Asus och GB så ses dom som rätt udda personer.

Likadant är det på andra områden. Vi har Ica, Ica, Ica och lite konsum typ. Osv…

Pierre
Medlem
Pierre

Vi jobbar på att få ut korten i Norden…Colorful har precis etablerat sig i Europa och jobbar långsiktigt för att bli en stor partner.

Mvh
Colorful Norden

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Nordicrep”]Vi jobbar på att få ut korten i Norden…Colorful har precis etablerat sig i Europa och jobbar långsiktigt för att bli en stor partner.

Mvh
Colorful Norden[/quote]
Whoa, det här var lite coolt, måste jag säga. Välkomna och lycka till. 🙂