Colorful lever som vanligt upp till sitt namn och presenterar galna igame GTX 1080 Ti Kudan. Världens på pappret snabbaste gaminggrafikkort.

Colorful är sitt namn troget aldrig sena på att lansera galna datorprodukter. Den kinesiska grafikkortstillverkaren har nu lanserat ett nytt flaggskepp baserat på GTX 1080 Ti och grafikkortet är verkligen något utöver det vanliga.

På ett skräddarsytt kretskort sitter en handplockad GP102 GPU där endast 1 av 100 testade kretsar håller måttet. Grafikkretsen har nämligen en rekordhög klockfrekvens från fabrik på  1 657 megahertz bas och 1 784 megahertz boostfrekvens. Något som görs möjligt inte bara tack vare det påkostade kretskortet utan även grafikkortets mäktiga kylare.

Hybridkylare med integrerad LCD-skärm

Grafikkortets Waterspout II-kylare är en hybridkylare med en riktigt maffig kylfläns som tar upp tre expansionsplatser och huserar tre stora kylfläktar. Grafikkortet kommer även med en separat vattenkylningsloop med integrerad pump och radiator som inkopplat till grafikkortet aktiverar vätskekylning för kortet. Vattenkylningssystemet ska även vara enkelt att koppla ur och i med snabbkopplingar på slangarna.

Colorful iGame Status Monitor
Colorful iGame Status Monitor

Under drift kan användare kontrollera temperaturer, frekvenser och fläkthastigheter direkt på kylarens lilla LCD-skärm som sitter monterad på långsidan av kortet.

I vanlig ordning kommer Colorfuls produkter troligtvis inte att hitta till Sverige men då prislappen, som ännu inte avslöjats, lär vara rejält tilltagen är det kanske lika väl.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid