System byggda för att skaffa fram kryptovalutor så som Bitcoin ökar i popularitet och Colorful har nu visat ett nytt moderkort byggt för just detta.

Colorfuls senaste moderkort är en väldigt säregen produkt, inte på grund av att det är ett moderkort ämnat för så kallade mining-riggar som ska gräva fram kryptovalutor, utan för att det inte följer någon traditionell formfaktor.

Moderkort ämnade för mining-riggar är ingenting nytt, till exempel så har Asus visat upp ett moderkort ämnat för just detta med hela 19 PCIe-platser. Det nya moderkortet från Colorful skiljer sig dock från mängden i och med att dess åtta PCIe-platser är fullstora x16 varianter.

Moderkortet går som under namnet C.B250A-BTC PLUS V20 och mäter in på 485 x 195 millimeter (mm) och har två ”slots” mellan varje PCIe-anslutning.
Detta resulterar i att det kommer att bli svårt att trycka in moderkortet i många traditionella chassilösningar, men en specialbyggd rack-lösning bör fungera prima.

C.B250A-BTC PLUS V20 är utrustad med två stycken 4-pin ATX-kontakter för CPU:n, men det saknar en 24-pins kontakt. Det har 16 stycken strömkontakter för PCIe varav åtta kan vara inkopplade samtidigt för att ge ström till PCIe-platserna.
Den översta PCIe-platsen är gen gen 3.0 x16 plats och är ihopkopplad med CPU:n och resterande sju är gen 3.0 x1 varianter och är ihopkopplade med det Intel B250 chipset som finns på moderkortet. Moderkortet har även endast en plats för RAM-minne, dock är mängden RAM inte något som brukar bli en flaskhals när man gräver kryptovalutor med hjälp av sina GPU:er.

Anslutningsmässigt så håller Colorful även det väldigt simpelt, moderkortet har endast en handfull USB-kontakter, en enda HDMI-anslutning och en 1 GbE anslutning för uppkopplingen.

Colorful har vid skrivande stund inte avslöjat något lanseringsdatum eller riktpris.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid