Under vårt besök på Computex tidigare i år fick vi klämma på en nykomling ur Cooler Masters Cosmos-serie, något mindre än sina föregångare och snällare mot plånboken. Nu är Cosmos SE lanserat och bjuder på en rymlig design och gott om plats för vattenkylning.

Cosmos och Cosmos II är två populära modeller ur Cooler Masters entusiastsortiment, med fokus på gott om utrymme för kylning och gedigen design. Som entusiastchassin har de båda dock haft ganska rejäla prislappar, och det är en av punkterna Cooler Master siktar på att rätta till med Cosmos SE.

Det nya chassit, som visades upp under Computex i år, är inte en uppföljare eller ersättare till Cosmos II utan kommer snarare säljas sida vid sida i en lägre prisklass, vilket gör det närmare besläktat med det äldre Cosmos S. Precis som Cosmos S är det fortfarande stort för att vara ett miditower, och har en svart design med Cosmos-seriens utmärkande bärhandtag och ben i aluminium.

Det finns plats för en 120-millimetersfläkt med tillhörande radiator i chassits bakre del samt ytterligare två 120-millimetersfläktar eller en 240-millimetersradiator i taket. För den som vill ha ännu mer kylning än så kan chassits främre hårddiskburar monteras bort för att ge plats för en 360-millimetersradiator.

cosmos_se

Chassit är nu på väg ut i butik, och den svenska prislappen bör landa på omkring 1 400 – 1 500 kronor inklusive moms.


Relaterade nyheter

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Private PyleViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

För dom som vill ha stora as till chassin så är väl detta nåt kanske. Jag har ett Cosmos S 1100 som numera står och skräpar i förrådet. Får i alla fall hoppas att Coolermaster lagt av med den idiotiska touch-startknappen som fanns på Cosmos S. Lägger den av som det gjorde på min så får man tjuvkoppla för att få igång datorn

Private Pyle
Gäst
Private Pyle

Vilken grotesk styggelse jämfört med deras första Cosmos. 2/10 kommer aldrig köpa.