Cooler Master MM710 ska bli världens lättaste mus

Finalmouse, ur vägen!

0

På Computex 2019 presenterar Cooler Master två möss kallad MM710 och MM711 som har som mål att ta ned Finalmouse från tronen som den bästa tillverkaren av lättviktsmöss.

Under vår första dag på mässgolvet kunde inte vi låta bli ett se vad Cooler Master har kokat ihop inför Computex 2019. Tillverkaren har nu länge varit ett av de största namnen inom kringutrustning och i år överraskar de med ett tydligt mål: att bli bäst, eller åtminstone lättast, inom datormöss.

Inspiration från Finalmouse

Datormössen MM710 och MM711 var de tillbehör som stod ut i våra ögon inom Cooler Masters kringutrustningssektion. Anledning var att vi trodde att en mus från en annan tillverkare hade letat sig in i fel bås – Finalmouse. Finalmouse är en tillverkare med en rad möss som har gjort sig kända av egentligen bara en anledning: de väger extremt lite. När vi såg MM710 och MM711 i Cooler Masters bås slog designen oss som väldigt lik Finalmouse. Cooler Master kunde mycket riktigt bekräfta att Finalmouse var inspirationen bakom MM710- och MM711.

Med de nya mössen lovar Cooler Master att de kommer att ha de lättaste mössen inom sin storlekskategori, en storlekskategori som alltså delas av Finalmouse. MM710 kommer att väga 51,7 gram, medan MM711 kommer att väga cirka 57 gram. Tillverkaren hade inte exakta mått, men menar att mössen är baserade på Cooler Master MasterMouse S och har samma mått. Det innebär i praktiken att MM71X-mössen är i snitt något kortare, men högre än Finalmouse-mössen.

På bekostnad av robusthet

Cooler Master når en låg vikt genom att använda sig av vaxkaksformade urgröpningar i mushuset. Samtliga sidor av musen har urgröpningar, förutom fronten där kabeln ansluts. Vad det innebär för mössens livslängd låter vi gå osagt men det kommer givetvis att samlas damm och annan smuts inuti musen med tid. Vi har inte tidigare provat Finalmouse, och för oss var det en minst sagt ovanlig upplevelse att använda M71X-mössen. Vi kan inte riktigt sätta fingret på om det var (o)behagligt eller inte, men det är i alla fall unikt. De kändes till en början som väldigt billiga mösss, men efter en stunds användning fick vi förståelse för varför utförandet är eftertraktat. Den låga vikten gör det helt ansträngsningsfritt att använda musen.

Skillnaden mellan MM710 och MM711 är bara att MM711 har RGB-belysning, medan MM710 saknar det. Båda mössen delar samma sensor, en Pixart 3389 med 32 000 DPI, som Cooler Master säger är snäppet vassare än de sensorer som sitter i Finalmouse. Värt att notera är att de kablar som syns på bild och video inte är de kablar som kommer att finnas i den slutliga versionen av musen. De kommer istället att bestyckas med en flätad paracord-kabel.

Pris och tillgänglighet

Cooler Master MM710 väntas lanseras runt augusti eller början av september med ett riktpris på 50 dollar. RGB-versionen MM711 kommer lite senare, i november eller december för 60 dollar. Det är överkomliga priser med tanke på att Finalmouse endast finns i begränsade upplagor och kostar allt från 1 200–1 500 på eftermarknaden. Cooler Masters nya möss är dessvärre endast planerade att släppas via Amazon och Cooler Masters egna hemsida, vilket kan bli omständligt för svenskar. Vi håller därför tummarna på att det kan bli aktuellt och inväntar den här minst sagt intressanta serien av möss!

Fler videoreportage från Computex 2019

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid