Cooler Master tacklar sommarvärmen med ett nytt chassi i sitt sortiment och den här gången rör det sig om nästa uppföljare till det populära CM 690. Med en övergripande lik yttre design finjusterar Cooler Master insidan på chassit bland annat med nya kylningsmöjligheter.

Som chassitillverkare har Cooler Master byggt upp mer än en serie välrenommerade chassin genom åren. Cosmos-serien klingar bekant hos de flesta entusiaster, men bland miditower-modellerna i övre mellanklassen och lägre entusiastklassen är det få chassin som blivit lika ikoniska som CM 690 och dess uppföljare CM 690 II, där många menar att Cooler Master satte standarden för den moderna interna layouten på den här typen av chassin.

exterior top

Nu utannonserar tillverkaren sin tredje inkarnation i serien. Chassit använder sig av en väldigt lik extern design som sina föregångare, med en kurvad profil och perforerad metall längs med hela fronten och taket. Med sina 230 x 507 x 502 millimeter är CM 690 III något bredare och högre än sin tidigare inkarnation, men även några millimeter mindre på djupet.

På insidan har Cooler Master fräschat upp med uppdaterade burar för hårddiskar och SSD-enheter. Det finns nu plats för tio SSD-enheter alternativt sju SSD-enheter tillsammans med tre 3,5-tumshårddiskar i burarna, och ytterligare en SSD kan monteras bakom moderkortsplåten. Både 2,5-, 3,5- och 5,25-tumsplatserna är verktygslösa.

interior naked_fan

Burarna kan monteras bort för att ge plats för en 240-millimeters radiator i fronten. Det finns även plats för ytterligare en sådan radiator i taket och en 120-millimeters fläkt i chassits bakre del. Vill man istället använda sig av luftkylning finns det plats för upp till nio fläktar beroende på fläktstorlek. Upp till 200-millimeters fläktar kan monteras i fronten och taket. Det finns plats för processorkylare upp till 171 millimeter i höjd och 423 millimeter långa grafikkort. Fronten, taket och botten är bestyckade med dammfilter.

built_system

Chassit kommer finnas både med slät, fläktplatsutrustad sidpanel samt en fönsterpanel och lanseras under den kommande månaden. Inga prisuppgifter har meddelats.

Källa: Cooler Master

Relaterade nyheter:


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Trevligt med slät sida, när kommer testet?