Corsair AX1200i är en nätdel med en maximal kapacitet på 1 200 watt men den stora nyheten i den 80Plus Platinum certificerade nätdelen är dess dedikerade signalprocessor som övervakar och styr dess spänningar. Något som möjliggör passiv och ljudlös drift upp till 480 watts belastning.

Corsair har utvecklat en ny kretskortdesign för AX1200i som tack vare sin dedikerade DSP (Digital Signal Processor) kräver färre komponenter i nätdelen. Genom kontinuerlig övervakning och styrning av spänningar och belastning har man lyckats öka nätdelens effektivitet och med upp till 92% effektivitet kommer AX1200i med 80Plus Platinum-certifiering.

ax1200i2

En trevlig bieffekt av den höga effektiviteten är att värmeutvecklingen blir lägre än normalt, något Corsair utnyttjar genom att låta nätdelen arbeta helt passivt utan fläkt upp till belastningar på 480 watt. Över detta aktiveras den 140mm stora fläkten vars varvtal styrs beroende på belastning och värmeutveckling.

ax1200i3

Corsair AX1200i kan även styras och övervakas av användaren själv genom den integrerade Corsair Link-tekniken, allt från spänningar till fläkthastigheter går att styras direkt från den medföljande mjukvaran. Det finns även möjlighet att växla om från en ensam 12V lina till en skräddarsydd konfiguration med flera 12V linor där man kan sätta separata överspänningsskydd.

ax1200i4

Corsair passar även på att uppdatera sin  HX-serie av nätdelar där man numera erbjuder 80Plus Gold certifiering och ”betydligt lägre ljudnivå” – även här med passiv drift i lägre belastning. Corsair lovar att priserna på den nya HX-serien inte kommer att skilja sig från den nuvarande.

Corsar AX1200i kommer att finnas på marknaden i början av augusti och prislappen väntas landa någonstans runt 3 000 kronor inklusive moms.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DravondDecrypheflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Äntligen, dataprylar i nätaggen! 🙂

Hans
Medlem
Hans

Med tanke på att mitt Seasonic är helt passivt (jag tror ni recenserade den någon gång här) och klarar 460W (på 12V) + ~100W (3.3 och 5V) så är det här väl egentligen ingen större bragd.
Bra är det här Corsair-nätagget säkerligen.

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Decryphe”]Med tanke på att mitt Seasonic är helt passivt (jag tror ni recenserade den någon gång här) och klarar 460W (på 12V) + ~100W (3.3 och 5V) så är det här väl egentligen ingen större bragd.Bra är det här Corsair-nätagget säkerligen.[/quote] Det är ju inte fantastiskt med att klara leverera 480W passivt men att sedan klara av att leverera 1200W under hårdare belastning är trevligt. Man kan ju då tex slippa höra nätagget helt när man bara surfar etc, men kan lätt sätta igång BF3 med allt lullul med ett fullspäckat system…Så jag tror inte ditt Seasonic och det… Läs hela »