Corsair först på konsumentmarknaden med ”magnetfläktar”

Corsairs ML-fläktar lovar högt luftflöde vid riktigt låg ljudnivå!

3

Corsair presenterar nya fläktar på Computex och lyckas med magnetlager blåsa liv i ett annars ganska förutsägbart produktsortiment.

Corsairs huvudnummer på fläktfronten var onekligen deras nya ML Pro-serie där prefixet ML står för Magnetic Levitation. Istället för traditionella kullager använder sig fläktarna av magneter som får fläktbladen att bokstavligen sväva över motorn och på så sätt minimerar ljudnivån från fläktmotorn samtidigt som det går att leverera ett högt statiskt lufttryck och högt luftflöde.

Fläktarna som kommer i 120 respektive 140 millimeters storlek har PWM-styrda fläkthastigheter från 400 rpm upp till 2 400 rpm för 120 millimetersmodellen och 2 000 rpm för den större 140-millimetersmodellen. Corsair själva hävdar att man kan leverera samma lufttryck som på sin AF-serie med 8 decibel lägre ljudnivå när man använder sig av den nya ML Pro-serien. En imponerande bedrift på pappret.

Corsair lanserar även sin ML Pro-serie i LED-modeller och när fläktarna dyker upp i butiker under tredje kvartalet ska priserna landa på mellan 200 till 350 kronor beroende på storlek och utförande.

Programmeringsbara RGB-fläktar

Corsair levererar även en ny serie avancerade LED-fläktar där man med både en fysisk kontrollerenhet, samt i framtiden mjukvaran Corsair Link, kan styra belysningen efter färdiga profiler. Fläktarna SP RGB och HD RGB kommer att säljas främst i paket om 3 fläktar med en medföljande LED-kontroller för 600 till 700 kronor.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulMagnus_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Fläktteknik i all ära tills den dag vi lever helt passivt, 8 db i bästa scenario.. ska bli kul o se(höra) reviewers kit i era / andra händer!

Magnus
Gäst
Magnus

Fläktarna i min gamla MacBook Pro 2011 innehåller också fläktar med MagLev teknik. Antar att det är samma teknik som uppvisas här fast i ett Desktop format.

Morkul
Medlem
Morkul

Jag hoppas faktiskt att det inte är samma teknik utan att de har gjort något nytt. Sunons MagLev fläktar som bland annat har använts i MacBook ett tag är ökända för sina problem.