DDR3-minnen säljs idag med hissnande hastigheter och även om vi hittar minnesmoduler specificerade till över 2 500 MHz på butikshyllorna är det oftast med väldigt lösa latenser. Något Jonas ”Mean Machine” Klar velat åtgärda med hjälp av flytande kväve.

Överklockningsexperten och SM-mästaren Jonas beslutade sig för att ge Corsairs Dominator GTX2 minnen en rejäl omgång och spände fast tre av dessa moduler i ett ASUS Rampage III Extrem. På minnesmodulernas värmeledare monterades en K|ngp|n Dominance LN2-pot och klockfrekvenserna började att skruvas upp.

Minnesmodulerna är specificerade till 2 250 MHz med 8-8-8-24 latenser, eller 1 800 MHz med 6-6-6-18 latenser. Jonas siktade på det bästa av två världar och landade på en slutgiltig klockfrekvens av 2 204 MHz samt minneslatenser om 6-6-6-18. Detta med tre aktiva minneskanaler och en minnestemperatur på -80 grader celcius, trots en minnesspänning på hela 2,0V.

Annons

minneln2

Mer resultat tillsammans med en 6 GHz Core i7 980X CPU finns att hitta i forumstråden, medan Jonas förbereder en ny jakt på 3 000 MHz.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Helt klart fett.