Corsair H70 är andra generationens vattenkylare för processorer från minnestillverkaren. Tillsammans med Asetek utvecklade man den populära Corsair H50 som nu får en storebror, H70. Kylaren bygger på samma grundteknik men ska vara bättre på alla punkter.

Corsair H70 bygger på en sluten design vilket betyder att själva kylaren endast behöver installeras i din dator som en enhet. Vattenblock, pump, radiator och kylmedie är allt inslutet i ett komplett system som inte behöver någon omsyn, det ska helt enkelt fungera som en vanlig luftkylare.

Corsair poängterar att den nya modellen fortfarande har en radiator som är utvecklad för 120mm fläktar, något som i teorin begränsar dess prestanda men samtidigt ger optimal kompabilitet med datorchassi.

H70_productshot

Trots sitt liknande format har Corsair förbättrat kylningskapaciteten rejält sedan föregångaren. Själva radiatorn är dubbelt så tjock, 50mm mot 25mm, vilket ger betydligt större kylningsyta samt skeppas från fabriken med två stycken 120mm fläktar. Fläktarna är desamma som används på luftkylaren Corsair A70 och kan drivas i 1 600 RPM eller 2 000 RPM.

Corsair har även sett över pumpen och själva vattenblocket som kommer med en ny lågprofilsdesign med förbättrad effektivitet. Enligt Corsair ska man i egna tester sett stora skillnader på Corsair H50 samt Corsair H70 där man med en Intel Core i7 920 CPU överklockad till 3,8 GHz med 1,34V på ett Rampage III Extreme moderkort såg en temperaturskillnad på hela 13,3 grader celcius (71,7 C mot 85 °C). Noterbart är att H50 då kördes med en ensam fläkt medan H70 hade sin standardkonfiguration med två fläktar.

H70_covershot

Corsair H70 är kompatibel med alla processorplattformar på marknaden, AMD sockel AM2/AM2+/AM3 samt Intels socklar LGA 775, 1156 och 1366. Kylaren lanseras idag och har en prislapp på 950 kronor inklusive moms, runda slängar 300 kronor dyrare än sin lillebror Corsair H50.

H70_productshotB

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KamikazepilotAnton KarmehedHenrik BerntssonLord_Kvadd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lord_Kvadd
Medlem

Helt klart intressant liten sak, hade varit trevligt att ersätta TRUE 120:an med en sådan. 🙂

Medlem
Calle2003

Undrar om de med H50 kommer att byta upp sig? 🙂

Henrik Berntsson
Admin

smidig liten lösning som kan funka för många men det känns lite som att radiatorn är lite klent tilltagen

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

[quote]Noterbart är att H50 då kördes med en ensam fläkt medan H70 hade sin standardkonfiguration med två fläktar.[/quote]

ehm, väldigt ”tveksam” marknadsföring där Corsair, på gränsen till fusk.

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Kamikazepilot”][quote]Noterbart är att H50 då kördes med en ensam fläkt medan H70 hade sin standardkonfiguration med två fläktar.[/quote]

ehm, väldigt ”tveksam” marknadsföring där Corsair, på gränsen till fusk.[/quote]

K L I P
Hoppas kunna få med både H50 och H70 i vår jämförelse och då testa med referensfläktar för att bena ut vilka skillnader det finns i kylardesignen.[/quote]

Det tackar vi för 🙂