Corsair brukar förknippas med minnesmoduler och nätaggregat. Men nu står speltangentborden Vengeance K60 och K90 i rampljuset, och på menyn finns bland annat röda brytare från Cherry, anti-ghosting och bas i aluminium. Vi tar en djupdykning i både brytarna och Corsairs nya tangentbord.

Det amerikanska bolaget Corsair har ändrat och breddat sitt sortiment markant sedan grundandet 1994. Företagets första åtagande var att tillverka L2-minne för OEM-tillverkare, då denna typ av minne då ännu inte var inbyggd i processorerna. Men när Intel väl gjorde det steget, bytte Corsair riktning och satsade på tillverkning av RAM-minnen och senare nätaggregat, marknader där de idag är en av de största aktörerna. Väldigt många relaterar Corsair till just minne och nätaggregat, och på den fronten har de gjort sig kända som en tillverkare som satsar på kvalitet. Men då den här recensionen berör en så radikalt annorlunda produktkategori, kan en kort historielektion vara på sin plats.

År 2002 började Corsair med en ny produktsatsning, riktat mot två målgrupper som fått starkt fäste i början av 2000-talet, nämligen överklockare och PC-spelare. Medan varken överklockning eller spel på PC på något sätt är nya företeelser, så hade det blivit betydligt vanligare att spelare byggde och modifierade sina datorer själva. Komponenter kunde överklockas utan hårdvarumodifikation och framför allt hade PC:n blivit betydligt mer personlig, då det blev mer och mer vanligt att ungdomar ägde egna datorer, istället för att spela på (eller för den delen överklocka) familjens gemensamma dator. Corsair lanserade således minnen inriktade mot överklockare, och utrustade dessa med stöd för höga klockfrekvenser och låga timings.

Modulerna var dock mest inriktade mot överklockarentusiaster, även om spelare också inkluderades i marknadsföringen och nappade på Corsairs satsning. Den riktiga satsningen på spelare kom först med företagets minnesserie Vengeance, som förvisso levererade god prestanda, men till ett lägre pris än exempelvis överklockarserien Dominator och Dominator GT. Strax innan och strax efter denna lansering utökade Corsair också sitt sortiment med helt nya produktkategorier, som processorkylare och chassin. Och strax därefter följde också högtalare, headset, möss och tangentbord, och detta markerade Corsairs satsning för att bli en världsledande tillverkare av datortillbehör för bruk både i och utanför chassit – samt såklart själva chassit.

Corsair har släppt två tangentbord, K60 och K90, som kommer granskas i den här recensionen.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
slacr Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
slacr
Gäst
slacr

Köpte ett K60 på dustins kampanj (500pix), tog speltangenterna till mitt filco och kör det på jobbet. Tycker det är kanontrevligt (utan handlovsstöd) för skrivande.

En version utan numpad med bruna brytare så hade jag vart helsåld!