Corsair må vara mest kända för sina minnesmoduler men företaget har bland annat också gjort sig ett namn på chassimarknaden de senaste åren. Nu sjösätter företaget ett nytt budgetchassi i sin Carbide-serie som med en prislapp på 590 kronor är det billigaste alternativet från företaget hittills.

Corsair Carbide 200R är som väntat riktat mot budgetmedvetna konsumenter men tillverkaren hävdar att man fortfarande fått med de flesta av funktioner som gjort Corsairs chassi populära bland gamers och entusiaster. Bland annat hittar vi stöd för installation av SSD-enheter, USB 3.0-portar, förberedning för kabeldragning och ett klassiskt mattsvart färgtema.

200R_hero_up

Carbide 200R har en liknande design som sina syskon i serien med tre synliga 5,25 tums enheter samt luftintag i sidan av frontpanelen där vi i ovankant även hittar dubbla USB 3.0-portar samt ljudanslutningar för mikrofon och hörlurar.

Chassit mäter 490 x 270 x 560 millimeter och tillverkas i stål med plastdetaljer. Chassit rymmer moderkort i ATX samt micro-ATX format, fyra 3,5 tums hårddiskar samt fyra 2,5 tums enheter och gör även plats för hela åtta olika fläktar. Fem stycken av platserna rymmer 120 eller 140 millimeters fläktar medan man även har tre platser för endast 120 millimeters fläktar. Två av fläktarna medföljer och det finns även plats för grafikkort på 300 millimeter (430 millimeter utan HDD-bur) samt CPU-kylare som mäter upp till 160 millimeter i strumplästen.

200R_side_open

Corsair skeppar sitt nya budgetchassi redan idag och det med en 2 års garanti och en prislapp på 590 kronor inklusive moms.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
xemacsViking1962Sgt. Stinger Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sgt. Stinger
Gäst
Sgt. Stinger

Det där såg riktigt trevligt ut!

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Billigt pris och ganska snyggt, men jag är mer än nöjd med mitt Bitfenix Ghost chassi som jag nyligen köpte. Blir kanske ett till senare 🙂

Fredrik
Medlem
Fredrik

Med tanke på luftintagen på sidan av fronten undrar jag om inte fläktarna framtill kommer att lida av samma problem som på NZXT H2.