Corsair fortsätter bygga ut sitt chassisortiment i Obsidianserien, nu med en fulltower-modell kallad 750D. Modellen positionerar sig mellan det klassiska 800D och dess lillebror 700D, och inte helt överraskande visar det nya chassit element från båda dessa modeller.

När Corsair debuterade på chassimarknaden 2009 höll man inte tillbaka eller kände sig försiktigt fram med mellanklassmodeller. Istället inledde man med det mattsvarta och gigantiska Obsidian 800D för entusiastsegmentet. Strax därefter lanserade man en lite mer jordnära version av samma chassi, utan chassifönster eller hotswap för hårddiskar.

Sedan dess har man expanderat sin serie både uppåt och nedåt, och 800D har fått en ännu större uppföljare i form av bjässechassit 900D. Chassit som nu utannonserats placerar sig mellan 800D och dess nedskalade variant 700D, och får således namnet 750D.

inside

Chassit i fråga mäter in på 235 x 560 x 546 millimeter, något smalare än 800D och 700D, men även något mindre på djupet och höjden. Det är även något lättare med sina 9,5 kilo utan komponenter. Det är tillverkat i stål och aluminium, med interna detaljer i plast. Chassisidan pryds av ett stort fönster och på insidan kan man montera moderkort i storlekarna mATX (om man så önskar), ATX, XL-ATX, E-ATX och HPTX, det vill säga samma format som stöds av flaggskeppschassit 900D.

Det finns plats för tre 5,25-tumsenheter samt två burar som kan husera tre 2,5- eller 3,5-tumsenheter såsom hårddiskar eller SSD-enheter. Dessa burar kan antingen monteras längs med fronten för mer kylning till diskarna, eller längs med golvet för att ge plats för större grafikkort eller en radiator i fronten. Det finns plats för ytterligare två 2,5-tumsenheter på moderkortsplåten, åtkomliga från chassits högra sida.

angles

För kylning finns det två 120-millimetersfläktar inkluderade i fronten, och dessa kan som tidigare nämnt även ge plats för en 240-millimeters radiator. Det finns även en inkluderad 140-millimetersfläkt i chassits bakre del och i taket fins plats för två 140-millimetersfläktar eller tre 120-millimetersfläktar eller motsvarande radiatorer.

Vid frontpanelen finns ljudportar, två USB 2.0- respektive USB 3.0-portar.

Corsair Obsidian 750D borde hitta till butiker inom kort, med riktpriset 249 dollar, vilket i Sverige bör komma att motsvara omkring eller strax över 2 000 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid