Creative BlasterX Senz3D – En smart streamingkamera med 3D-scanner

Inte helt felfri, men ett bra val för den utan en greenscreen

0

Skäms du för ditt stökiga datorrum eller har du inte plats för en green screen, då tror sig Creative ha en produkt för dig. Senz3D kan dölja det du inte vill visa och är smäckad med avancerad teknologi.

Creative visar upp en intressant produkt för streamers här på Gamescom. Det rör sig om Creative BlasterX Senz3D, en webbkamera som låter dig sudda ut bakgrunden utan att använda en green screen.

Kommande Senz3D låter dig inte bara ta bort bakgrunden utan har även stöd för Windows Cortana och Hello som ger dig möjlighet att prata med din dator eller låsa upp den med hjälp av ditt ansikte. I och med den inbyggda kamera- och IR-teknologin så kan den även användas för integrera i spel med både röst och rörelser, men det föresätter givetvis att spelet i fråga har stöd det.

senz3d

Som inte det vore nog så kan man även använda Senz3D för att 3D-scanna prylar som du sedan kan redigera eller printa med 3D-program via datorn. Något som aningen udda då produkten annars har en gaming-inriktning.

När det kommer till upplösning så har Senz3D stöd för 720p i 60 fps eller 1080p i 30 fps vilket är något som de flesta premium-webbkameror har i dagsläget.

Under vårt test av Senz3D här på Gamescom så upplever vi att den absolut klarar av att filtrera bort bakgrunden på ett effektivt sätt, men kanske för effektivt. VI upplever att den klipper lite för skarpt runt oss och bilden blir lite dassig och inte så färgstark som vi hade hoppats på. Detta är något som givetvis kan påverkas av ljusförhållanden då de inte är de bästa under en sådan här mässa så det återstår att se hur den presterar i hemmen.

Senz3D kommer att lanseras på Creatives hemsida under September och priset räknas landa på cirka 1 900 kronor. 

Gamescom 2016

Fler artiklar från Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid