Thermaltake Level 10 M

Thermaltake Level 10 M är ett par headset som är skapade i samarbete med BMW Designworks. TTesports är Thermaltakes spelinriktade division som även tillhandahåller möss, tangentbord och musmattor.

TT_M10_01

Medföljande tillbehör är två typer av sladdar, en ren 3.5 millimeters hörlurskabel samt en 3.5 millimeters men med en kontrollenhet på för att justera volym. Det följer även med en mjuk och smidig förvaringspåse.

Specifikationer  
Typ Over-ear, Stereo
Frekvensomfång 20 – 20 000 Hz
Frekvensomfång Mikrofon 100 – 10 000 Hz
Storlek på Element 2 x 40 mm
Impedans – Ohm
Känslighet 102 dB +/- 3dB
Känslighet Mikrofon – dB +/- 3dB
Kabellängd
Anslutning USB, 3.5 mm
Pris ~ 1350 kronor

TT_M10_02

Level 10 M består till största delen av plast med en gummiliknande finish, vissa delar är även gjorda i metall. Konstruktionen känns överlag mycket solid, dock är fästanordningen för justering av huvudbandet lite omständig och känns inte riktigt lika bra som resterande delar.

TT_M10_07

Kabeln ansluts via mini-USB på antingen höger eller vänster sida vilket öppnar upp för lite valfrihet. I övrigt är det inte krusiduller som gäller utan allting sköts via headsetkabeln med dess kontrollenhet. Där finns möjlighet att justera volymen samt stänga av mikrofonen.

TT_M10_04

Muffarna är gjorda i konstläder med ett mjukt dämpningsmaterial. Storleksmässigt är muffarna något mindre än vanligt, men når fortfarande om hela örat samt är bekväma. Mikrofonen går att fälla ner och upp samt inåt mot munnen.

Mikrofon:

Mikrofonen är ingen höjdare och ljudet upplevs väldigt nasalt och svagt brusigt.

 

Ljud och Komfort:

Det första som slår oss när vi lyssnar på Level 10 M är att ljudet är fokuserat på att vara någorlunda neutralt. Basen närvarar men är inte speciellt djupgående och vi saknar faktiskt lite extra tryck på den biten. Överlag så presterar annars Thermaltakes lurar riktigt bra och är relativt duktiga på att hålla ljudläckaget nere.

Mikrofonen är tyvärr inte lika bra och gör oss lite besvikna. Ett nasalt ljud med ett svagt bakgrundsbrus är ingen höjdare och vi hade önskat lite mer fokus på mikrofonen från Thermaltakes sida i ett spelorienterad headset som detta.

Vikten på ett headset kan vara ett problem för vissa användare och här kan Level 10 M hamna i onåd. Men tack vare den mjuka dämpningen i huvudbandet så blir den höga vikten trots allt inget större problem. Muffarna är mindre än vad många andra headsetmodeller använder sig av och resultatet är att lurarna sitter något kramande runt öronen, det vill säga att vissa delar av öronen tenderar till att lägga sig mellan muffarna och innersidan.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid