Steelseries Siberia Elite

Steelseries är en långkörare inom branschen men har alltid haft en inriktning på prisvärda headset. Nu när företaget släpper Siberia Elite så ska Steelseries visa att dom klarar av att göra headset riktade åt gamers och entusiaster i premiumsegmentet.

Steelserie_Siberia_Elite_01

Steelseries är bra på att skicka med användbara tillbehör och Siberia Elite är inget undantag. Det som följer med är adaptrar för 3.5 millimeter för mobila enheter, 2 x 3.5 för anslutning till dator med ljudkort samt ett USB-ljudkort. Till sist hänger det även med en förlängninssladd för den som behöver extra längd på sladden.

Specifikationer  
Typ Over-ear, Stereo
Frekvensomfång 16 – 28 000 Hz
Frekvensomfång Mikrofon 75 – 16 000 Hz
Storlek på Element 2 x 50 mm
Impedans 32 Ohm
Känslighet 113 dB +/- 3dB
Känslighet Mikrofon -38 dB +/- 3dB
Kabellängd 1.2 m
Anslutning USB, 3.5 mm
Pris

Steelserie_Siberia_Elite_02

Konstruktionen består av största delen plast samt ett band av metall för bygeln. Kvalitétsmässigt ligger det bra till och Elite känns bra att hålla i handen, inget att klaga på här.

Steelserie_Siberia_Elite_03

Muffarna är gjorda i konstläder och är mycket mjuka, det finns gott om dämpningsmaterial men inte så mycket som man skulle kunna tro av den bulliga designen. Huvudbandet är också i samma typ av konstläder med uppdelade kuddar.

Steelserie_Siberia_Elite_05

Mikrofonen är utdragbar och kan tas fram vid behov. Tyvärr så stängs inte mikrofonen av när den är infälld, däremot gör man detta genom att vrida på ett reglage på vänster kåpa. Motsvarande reglage på höger sida är till för att ändra volymen och även stänga av det helt. Till vänster i bild ser vi även ett uttag för en 3.5 millimeters kontakt som är till för att dela musiken som spelas med ett annat par hörlurar. Det gråa bandet som finns på vardera sida om hörlurskåporna är upplyst med LED om det ansluts med USB-ljudkortet och kan visa upp till 16.8 miljoner färger.

Mjukvara:

Steelseriesengine

Mjukvaran känns väldigt genomarbetad och ger dig riktigt många användbara inställningar. Det finns inbyggd equalizer, dolby surroundläge, diverse mikrofonförbättringar samt ett reglage där du kan göra så att mikrofonens ljud återges i lurarna. Vill du ändra färg på belysningen, justera pulsering för att matcha musiken eller helt enkelt stänga av det så finns även dessa inställningar. Möjligheten finns att skapa egna profiler för olika tillfällen och program/spel. Programmet är även resurssnålt och tar bara någon enstaka megabyte i minne. Sist men inte minst kan du uppdatera enheters mjukvara på ett snabbt och smidigt sätt. Steelseries har lyckats mycket bra med mjukvaran och vi kan inte ge annat än en eloge här.

Mikrofon:

Mikrofonen är ingen höjdpunkt för Siberia Elite och en del av ljudet skär sig, framförallt s-ljud. Hela nedre delen av registret saknas och det blir väldigt basfattigt. Sätter man igång Auto Mic Compression blir det ännu värre, så vi rekommenderar att detta hålls avstängt.

 

Ljud och Komfort:

Ljudet upplevs något ojämnt och vi finner oss ofta med att skruva upp ljudet för att få med alla register på en vettig nivå. Ljudet låter inte dåligt utan snarare ojämnt och åt det instängda hållet. Men när volymen är uppskruvad är det en mycket trevligare upplevelse. Basen är hyffsat djup men saknar en del av den djupa delen och saknar således lite tryck.

Vi kanske hade lite väl höga förväntningar på hur Siberia Elite skulle kännas att ha på sig. Det sitter fortfarande mycket bra och är mycket sköna att ha på sig under kortare perioder, det vill säga någon timme. Däremot så börjar det kännas lite mindre bekvämt efter ett tag och det blir lätt varmt. Orsaken till detta är att hörlurarna spänner något mot huvudet då mer eller mindre all belastning sitter där, huvudbandet gör alltså inte speciellt mycket nytta när det kommer till avlastning.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid