Summering

Creative Evo ZxR

Creative_ZxR_01Vi förväntade oss mycket av Evo ZxR då dess lillebror Zx presterade mycket bra. Vi blev inte besvikna och vi är riktigt nöjda med hur ZxR låter. Ljudmässigt är kvalitén uppskruvad en nivå och komforten är bra mycket bättre. Alla ljudeffekter som Creative gärna vill att man ska aktivera tycker vi att man håller sig undan och istället justerar via equalizern som finns i programvaran. Notera däremot att den trådlösa funktionen främst är tänkt att användas med mobila bluetooth-enheter även om det med extra adapter även går att använda trådlöst till din PC.

Mikrofonen håller dock inte riktigt samma standard som ordentliga bom-mikrofoner men det är en bra början på tekniken.

Angående kvalitén är det inte större konstigheter men för priset kanske man vill se lite mer metall. För den inbitne onlinespelaren är mikrofonen kanske något avskräckande. Vill du ha däremot ett portabelt headset av over-ear modell med många anslutningsmöjligheter, aktiv brusreducering och bred funktionalitet så är Evo ZxR ett bra köp.

Lägstapris på prisjakt:

 

 

Plantronics RIG + Mixer

Plantronics_RIG_01Den första modellen från Plantronics ger oss lite blandade intryck, mycket positivt men det finns några grejer som gör så att det inte riktigt når hela vägen. Ljudet imponerar stort med sitt register och med equalizern på ”Intense” blir det en av de roligaste headset vi prövat. RIG är ett riktigt nöje att spela med samt att lyssna på bastung musik. Något neutralt headset är det inte men presterar mycket bra för just spel, film och musik där du vill ha lite extra bas som inte dränker resterande delar av ljudet.

Mikrofonen är riktigt bra och stänger ut brus helt. Kvalitén ligger uppe bland de bästa vi har testat i headsetguiden. Något som är viktigt att tänka på är att mikrofonens ljud spelas upp direkt i lurarna med en låg nivå. Detta för att du ska kunna höra din egen ljudnivå, men det är en funktion som långt ifrån alla uppskattar.

Byggkvalitén är däremot ingen höjdpunkt utan headsetet känns lite lätt plastigt, något som samtidigt hjälper att hålla vikten nere. Komforten är bra under relativt långa perioder men är inte lika bra för de där riktigt långa spelsessionerna. Plantronics RIG stoltserar med riktigt användbara funktioner och en kontrollenhet som funkar riktigt bra, men tyvärr så är inte kvalitén och komforten riktigt på den nivå vi förväntade oss.

Lägstapris på prisjakt:

 

 

Thermaltake Level 10 M

TT_M10_01Designmässigt är Level 10 M riktigt intressanta och står verkligen ut från de övriga headset vi testat. Byggkvalitén är lysande och det känns mycket bra att hålla, men till slut så gäller det att resterande delar som ljudet och komforten håller samma nivå.

Level 10 M har ett relativt neutralt ljud, där basen är punchig men inte speciellt djupgående. Bra för att höra detaljer men det saknar lite av den explosiva känslan.

Komforten är bra trots att Level 10 M är lite tyngre än de flesta konkurrenterna, där bygeln med sin extra dämpning trots allt lättar trycket på huvudet.

Mikrofonen är Level 10 M största besvikelse och är inte speciellt bra. Ljudet är nasalt och har ett svagt brus i bakgrunden. För priset hade vi definitivt väntat oss mer.

Lägstapris på prisjakt: ~ 1350 kronor (Ej listad i butik)

 

Steelseries Siberia Elite

Steelserie_Siberia_Elite_01Siberia Elite lämnar oss även dom med blandade intryck, det är en intresssant debut för Steelseries i premiumsegmentet men vi känner att det inte riktigt når hela vägen. Ljudet är bra, inte lysande med fullgott. Däremot så är det bara så när volymen är uppskruvad, annars är ljudet åt det ojämna och instängda hållet.

Komforten är mycket bra, men bara under kortare perioder. Siberia Elite tenderar till att bli lite varmare efter längre sessioner.

Mikrofonen fungerar bra och lämnar ute majoriteten av brus och bakgrundsljud. Däremot är ljudkvalitén inte lika bra och ljudet är basfattigt. Antagligen för att Steelseries fokuserar på att skapa ett ljud som hörs bättre för dina medspelare vid hög ljudnivå. Tyvärr är mikrofonens ljud väldigt skarpt och s-ljud skär sig.

Kvalitétskänslan är däremot riktigt lysande och de känns oerhört bra att hålla i. Tyvärr är priset för Steelseries Siberia Elite lite väl saftigt och det finns bättre ljud att få för mindre pengar

Lägstapris på prisjakt: 

 

Läs mer detaljerade omdömen och produktjämförelser i Svenska Headset-guiden som i skrivande stund omfattar 26 testade headset i prisklassen 700 – 3 000 kronor.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid