Vi kan alla på NordicHardware hålla med om att en SSD-enhet är den bästa uppgradering man kan ge en dator, men det gömmer sig fortfarande buggar i de allra flesta modeller. Crucial släpper en lösning som gör att deras m4 SSD:er inte börjar få BSOD efter exakt 5 184 timmar.

SSD är en av de tekniker som tillverkarna fortfarande inte riktigt lyckats få rätt på. Vi skulle säga att oftast är felen i en SSD inte hårdvarubaserade, utan sitter i dess firmware i kontrollerkretsen som hanterar all data. Historierna om olika buggar och fel är minst sagt många, men det Crucial råkat ut för står verkligen ut ur mängden. Efter exakt 5 184 timmar, eller 216 dagar av aktiv användning har deras M4-serie börjar orsaka BSOD (Blue Screen Of Death) för många användare. Systemet har fortfarande gått att starta men problemet har fortsatt att dyka upp ungefär en gång varje timma.

Crucial har nu släppt en ny firmware-version, 0309 som man för ovanlighetens skull rekommenderar att samtliga användare av Crucial m4 SSD:er ska uppdatera till. Detta är troligen då användare som inte använt sin SSD i exakt 5 184 timmar inte ska råka ut för samma problem. Uppdateringen ska inte påverka prestandan utan är enbart en bugg-fix och det är högt rekommenderat att ni uppdaterar firmware om ni sitter på en SSD i m4-serien.

Med tanke på de nya problem som dyker upp på nya SSD-enheter, har vi börjat undra om det inte är fel på företagens kvalitétskontroller innan de faktiskt lanserar produkterna till slutkonsumenter? I Crucials fall hade det visserligen krävts en riktigt lång kvalitétskontroll för att upptäcka problemet, men det är inte svårt att hitta exempel där problem uppdagats bara dagar efter lansering.

Länk till till uppdateringssidan för Crucial m4 SSD: Crucial

Källa: Anandtech


Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

flashat min 128gb m4.
nemas problemas.
🙂