Cryorig Taku är en Ikea-inspirerad ”datormöbel”

Skrivbord eller datormöbel? Taku är både och!

0

Cryorig satsar stenhårt på vardagsrummet och visar upp chassit Taku som är lika mycket Ikea-möbel som datorlåda samt redo att bära din bildskärm.

Taku är ett chassikoncept från Cryrig där fokus ligger på design och det i sann skandinavisk anda med stilrena linjer och möbelkänsla. Chassit som just liknar en möbel är tillverkat i borstad aluminium med ben i lönnträ. Inspirationen kommer onekligen från Ikea där Cryorig flankerar chassit med både lampor och skrivbord från det  svenska möbelhuset.

Taku i sig är en drygt 14 centimeter hög datormöbel som i en utdragbar låda rymmer ett ITX-system med plats för fullstora grafikkort och ett SFX-nätaggregat. Chassit är tänkt att spara utrymme på skrivbordet genom att även dubblera som skärmstöd. Innuti chassit finns även plats för en ensam 3,5-tums enhet samt en 2,5-tums, alternativt två stycken 2,5-tums enheter. Chassit är även utrustat med externa anslutningar för högtalare och mikrofon samt USB 3.0.

Cryorig Taku mäter 567 x 134,8 x 270 millimeter och har en vikt på 8 kilo. Priset väntas landa på runt 2 000 kronor när chassit lanseras i slutet av 2016 eller första kvartalet 2017.computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid