En anställd hos Crytek, skaparna av spelmotorn Cryengine har nu visat upp bilder som visar den kraftfulla spelmotorn i all sin prakt.

Att Cryengine är en kraftfull spelmotorn råder inga tvivel om, uttrycket ”Can it run Crysis?” blev inte en överanvänd mening i spelsammanhang utan anledning.

Nu har Joe Garth, Senior Cinematic Artist hos Crytek visat upp ett par bilder på två landskap som han själv skapat inuti den senaste versionen av spelmotorn som visar lite av den kapacitet som grafikmotorn besitter.

Exakt vad för hårdvara som skulle krävas för att driva såhär pass naturtrogna spelvärldar är ingenting som Joe Garth nämner, men bilderna som han har släppt är mäkta imponerande. Dimman som ligger över det trädbeklädda landskapet ser minst sagt magisk ut.

Det andra landskapet är ett snöbeklädd bergskedja som enligt Garth är inspirerat av Chugach i Alaska:

Medan ovan illusterarade landskap knappast går att rendera i realtid i ett vanligt spel är det ändå häftigt att se vilken grafik som dagens spelmotorer är kapabla att leverera.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KaffiMannTobbeTobbeDaniel SMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Problemer med skygge sammen med tåke, eller er det hvordan tåken blir definert? Ser de trærne i skyggen bedre enn de trærne uten skygge igjennom tåken på andre siden av dalen. Litt merkelig skygge på de fjellpartiene midt i sola i snø landskapet også. Veldig skarp kontrast, mangler lys fra reflekterende flater i skyggepartiene? Ingen skygge fra gress og småkvister på bakken, ser heller ikke lys igjennom blader og gress, kun det som blir reflektert. Edit: Veldig fin stein, men ser ut som en 2d stein som har hørt om fargedybde, trenger mer lys/skygge fra seg selv, mosen og omgivelsene.… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Du har bestämt ett mer detaljerat grafiköga än mig KaffiMann, du har säkert rätt i det du säger men kan ändå inte minnas att jag sett mycket annat som varit lika realistiskt renderat faktisk. Men allt är ju som vanligt relativt! 😀

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Går veldig mange turer i skogen, året rundt. Har ingenting med grafikk å gjøre. Veldig fint sett fra et synspunkt om hvor vanskelig det er å få rendret, men det ser ikke ”ordentlig” ut. Største problemet er når lys reflekteres fra andre flater, og påvirker skyggepartier, du får også kanskje 2 og 3 gangs refleksjoner av lys, og tynne flater som blader og gress lar litt lys slippe igjennom. De har jobbet hardt med ”diffusering” av skygge fra objekter som trær med litt avstand fra bakken, men det er vel litt problemer med definisjonen av algoritmen, den er konstant, det… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

jag får skulle på att jag inte är ute i skogen så ofta. 😉 Nä men skämt och sido, du har helt rätt. Det är/ser inte helt naturligt ut om man ögnar det riktigt nära. Även om jag är grafiknörd är jag nästan glad att så är fallet, vi borde uppskatta den riktiga naturen mer än vi gör redan. 🙂
Frågan är vad som är den slutgiltiga nyckeln till att nästan göra det helt oskiljbart från verkligheten?

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Det finnes folk som jobber med saken, om ett par år trenger vi sikkert ikke denne såkalte virkeligheten. Den går nok også ut på dato som alt annet.

I mellomtiden gleder jeg meg til å logge inn på RL (Real Life), og plukke litt kantareller, fåresopp, kremler osv.
Ganske realistisk, til og med lukt og smak! 🙂

Er vel fortsatt en ”novice” sopp og bærplukker, tar litt tid å gå opp i level.

Sist gang jeg gikk med datteren min gikk vi på en Hjort som løp igjennom skogen, gangen før det var det en livredd tiur bare 2m unna. Utrolig spennende!

Morkul
Medlem
Morkul

Lästa precis en annan artikel om detta som håller med dig. De påpekade också någonting som jag inte hade tänkt på förut, det är skillnad mellan fotorealism och verklighet. Detta går mer emot fotorealism, vilket i sig inte har någonting med verklighet att göra.

Som sagt inte helt mina egna ord utan tolkningar tagna ifrån en Koreansk artikel men jag håller med.

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Hahah! Fotorealisme er jo sikkert greit det, men det er som du sier en forskjell mellom foto”realisme” og virkelighet. Veldig morsomt at noe som i utgangspunktet er ment å fange ett lite øyeblikks virkelighet blir definisjonen på god grafikk. Det blir jo som å definere en alternativ verden ut fra små fragmenter. Tror det er bedre å gå helt ned på micro nivå og redefinere oppførselen til forskjellige polygoner, og så ta en tur oppover til ett mer isometrisk perspektiv for å se om man har truffet. Er bare å se ut av vinduet på noen trær og litt gress… Läs hela »

Daniel S
Medlem
Daniel S

Hittade denna ”forest tutorial” Intressant tyckte jag
https://youtu.be/9P3Fr2TL9mo

Tobbe
Medlem
Tobbe

De gigantiska textlarna och strechingen om syns här o var på bergen imponerar mest. ;P

Tobbe
Medlem
Tobbe

EDIT: inte textlarna utan… polygonerna