Crytek har med sin omtalade CryEngine varit en av de ledande aktörerna på spelmarknaden de senaste åren. Under 2011 kommer företaget att ta ett stort steg mot en bredare marknad med Crysis 2 som lanseras för PC, Xbox 360 och PlayStation 3. Men företaget har även börjat snegla mot andra plattformar, mer exakt Apples iOS.

Crytek har börjat söka nya krafter till företaget och har i en platsannons på företagets hemsida avslöjat att man är intresserade av att anställa nya medarbetare med erfarenhet inom Apples mobila operativsystem. Crytek söker ordagrant en iPhone/iPad-utvecklare och poängterar i platsannonsen att man kräver erfarenheter inom iOS App-utveckling samt en passion för TV-spel.

I ärlighetens namn nämner Crytek ingenting som antyder att man faktiskt planerar att utveckla spel för iOS-plattformen men med konkurrerande grafikmotorn UnrealEngine som redan debuterat i mobilversion låter det inte som allt för avlägset.

crysis.ios

Cryteks intresse för iOS-plattformen är i minsta fall ett tydligt tecken på smartphone-marknadens större inflytande på spelmarknaden. Att Crytek även nämner Android- och Windows Mobile-utveckling, samt grafikspecifikationerna OpenGL ES och WebGL gör oss inte mindre nyfikna.

Källa: Crytek

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TempelthisEliXyR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

jävla ipad hit iphone dit.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”EliXyR”]jävla ipad hit iphone dit.[/quote]

Hear hear. Det är lite väl mycket fokus på Apple från tekniksidor Men journalister verkar dyrka eländet och vi får nog stå ut med det. Ok om det hade varit överklocka din mac etc men sånt här är verkligen noll i intresse.

this
Medlem
this

Jag tycker det var mycket intressant. Inte för att det handlade om en Apple produkt, utan för att det verkar som Spelutvecklare tvingas lägga allt mer fokus på smartphone marknaden. Ett tecken på var vi kommer att hamna i framtiden kanske.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är väl ingen direkt nyhet att smartphones är spelplattformar. Det enda som är nytt är väl typen av spel. På tricken ser man ju alltid några som sitter och gejmar på sin nallefån. SonyEricssons PSPmobil om den har rätt pris och bra spel kan vara dödstöten mot Nintendos handhållna tex.