Den efterlängtade speltiteln Cyberpunk 2077 från CD Projekt RED har nu bekräftats bli exklusivt för gränssnittet DX12 vilket innebär att det är Windows 10 eller Windows 7 som gäller för den som vill ge sig in i det kommande spelet och Night City.

Speltiteln Cyberpunk 2077 från CD Projekt RED är något många spelintresserade väntat på under en lång tid. Efter flera förseningar är titeln just nu planerad att lanseras framåt slutet av året.

Nu har det även bekräftats i en intervju med PC Games Hardware att spelet endast kommer att lansera i DirectX 12-läge (DX12) på PC. Detta innebär att den som sitter på andra operativsystem än Windows 10 eller Windows 7 kommer behöva byta plattform om man önskar kunna köra spelet.

Anledningen ska bland annat vara just de grafiska egenskaperna spelet utsmyckats med enligt Marcin Gollent från CD Projekt RED. Då det rör sig om bland annat raytracing som implementerats i Cyberpunk 2077 är det således DX12-påbyggnaden ”DXR” som krävs. Han nämner även att DX12 är det gränssnitt Xbox-konsoler använder, något som ska ha gjort utvecklingen av spelet mer strömlinjeformad.

Gollent nämner att spelet kommer att vara kompatibelt med samtliga grafikkort med stöd för DX12 men att kompatibilitet med dess ”Ultimate”-version kan vara av intresse för spelare som vill få ut det mesta av de grafiktekniker spelet kommer med.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid