Kylartillverkaren DangerDen har nu presenterat ett av de första tredjepartskylarna specifikt utvecklade för NVIDIA:s flaggskepp GeForce GTX 580. DangerDen har sin vana trogen använt sig av vatten som kylmedie och deras GTX 580-block kyler inte bara GPU utan även  minneskretsar och spänningsregulatorer.

DangerDen DD-GTX580 stödjer NVIDIA:s referensdesign av GeForce GTX 580 – vilket betyder alla kort på marknaden idag – och tillverkas i ren koppar för bästa prestanda. Basen är också kopparfärgad medan den svartkromade toppen ska ge kylaren en mer aggressiv look och verkligen sukta efter dina fingeravtryck.

ddblock2

DangerDens vattenblock skeppas med flertalet slangfästen och använder sig av design med lågt motstånd för att inte tappa vattentrycket. Blocket väger runt 1,45 kg och ska hålla kortets temperaturer på betydligt lägre nivåer än originalkylaren.

Precis som NVIDIA:s grafikkort är detta en premiumprodukt och prislappen ligger på motsvarande 1 100 kronor inklusive moms. För den som klarar sig utan krom finns även en vanlig kopparmodell där man även drar av en hundralapp på priset.

ddblock

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid