Kylartillverkaren Deepcool expanderar sitt sortiment med en ny och väl tilltagen tornkylare kallad Lucifer. Modellen är avsedd att kunna användas helt passivt i välventilerade chassin men kan även kombineras med en fläkt för att klara av upp till 300 watt.

Deepcool är inte den mest kända kylartillverkaren på den skandinaviska marknaden, men erbjuder ändå en smärre armada med kylarmodeller i Sverige och är desto mer bekanta internationellt. Företaget erbjuder kylning för både processorer, grafikkort och bärbara datorer och näst ut i den förstnämnda produktgruppen är en tornkylare i Gamer Storm-serien vid namn Lucifer.

Enligt tillverkaren är namnet inspirerat av karaktären med samma namn från spelet Defence of the Anscients och målgruppen är spelare och entusiaster ute efter ett passivt system eller ett högpresterande med låg ljudnivå. Kylaren är bestyckad med sex värmerör på 6 millimeter monterade på en kopparbas och med nickelplaterade aluminiumkylflänsar.

Lucifer_01

Lucifer ska klara av att köras fläktlöst i ett välventilerat chassi även vid montering på högpresterande processorer. För att ge mer spelrum för överklockning eller klara av att kyla de allra varmaste processorerna inkluderas även en 140-millimetersfläkt med PWM-stöd som roterar i upp till 1 400 varv per minut med en specificerad ljudnivå på 17,8 – 31,1 decibel beroende på hastighet.

Lucifer_03

Fläkten kan monteras i chassit för den som vill använda själva kylaren fläktlöst och vid montering direkt på kylaren uppges Lucifer klara av värmeutveckling på upp till 300 watt.

Kylaren väger 1 079 gram med monterad fläkt och passar till alla aktuella processorsocklar från AMD och Intel, inklusive den äldre LGA 775-sockeln från sistnämnda. Riktpriset är 60 dollar vilket på den svenska marknaden kan komma att motsvara strax under 600 kronor. Leveranserna inleds under augusti månad.

Relaterade artiklar:


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Poontus_AnKaN_Santa-san-Tjalve-Herr Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Herr Nilsson
Gäst
Herr Nilsson

Lucifer????!!!!! Då måste den ju vara djävulskt bra. 😉

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Kan inte någon släppa en tornkylare som inte är så baskat HÖG? Jag vill ha tillbaka gamla Ninja Mini till socket 1155…

Santa-san
Medlem
Santa-san

Den där verkar vara bra som fan!

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Lucifer: 140 x 110 x 163 mm (utan fläkt)
NH-D14: 140 x 130 x 160 mm (Width, Depth, Height, utan fläkt)
.. Man börjar undra om NH-D14 kan klara sig likvärdigt utan sina fläktar!

Poontus
Medlem
Poontus

varför har dom valt en fläkt som ska låta så förbaskat mycket?