Dell Latitude 7410 Chrome Enterprise lanseras som Sveriges dyraste Chromebook med påkostade komponenter men också med ett ovanligt högt pris för en Chromebook.

En av de bästa grejerna med Chromebooks är deras ofta relativt låga priser och bra prestanda, trots sin enkla hårdvara. Med det sagt finns det också betydligt dyrare modeller som erbjuder bättre skärmar och mer kraftfulla processorer. De har dock inte alltid varit tillgängliga i Sverige. Nu lanserar Dell Sveriges dyraste Chromebook.

Höga specs, ännu högre pris

Dell Latitude 7410 Chrome Enterprise är en dator som, inte helt oväntat, riktar sig till företag och större organisationer. Den är nära identisk med företagets motsvarande Windows-dator, som helt enkelt kallas Latitude 7410. Den inkluderar en 14 tum Full HD-upplöst skärm, som Dell utlovar en 4K-uppgradering för i framtiden. Den drivs av en Intel Core i5-10310U-processor och har 8 eller 16 GB RAM med 128 eller 256 GB lagring. Det låter kanske inte särskilt imponerande men det gör den till den bäst utrustade Chrome-datorn på den svenska marknaden.

För de ovanligt höga specifikationerna kräver Dell också ett högt pris. Basmodellen börjar på 17 875 kronor och toppmodellen kostar 23 465 kronor. Utöver mer RAM och lagring erbjuder toppmodellen också en 2-i-1-skärm som kan roteras för att användas som en surfplatta.

Det finns gott om ganska dyra Chromebook, många i 10 000 kronors-klassen. Nu går det alltså att betala betydligt mer. I dagsläget verkar dock Dells senaste modeller vara sällsynt dyra. De motsvarande modellerna av Latitude 7410 med Windows kostar runt 5 000 kronor mindre än Chrome OS-modellerna. Det kan visserligen bero på Dells ofta ganska stora rabatter, som inte har applicerats på de nya modellerna än. Det är ändå lustigt att se så dyra Chromebooks. De finns i alla fall tillgängliga för försäljning just nu.

Priser för Dell Latitude 7410 Chrome Enterprise.
Priser för Dell Latitude 7410 med Windows.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid