AMD står som bekant redo att lansera sin officiella modell av Radeon HD 7990 med dubbla Taihti XT-grafikkretsar. Men medan grafikkortstillverkaren kokar upp nya drivrutiner för sitt ”Malta”-grafikkort passar svenska spelutvecklaren Dice på att visa upp en bild på två av korten kopplade i Crossfire.

Dice svenska grafikmotorutvecklare Johan Andersson har på sitt privata Twitter-konto lagt upp en bild två av AMD:s färska dubbel-GPU-grafikkort. Om man frågar sig hur Andersson fått tag på grafikkorten är svaret ganska enkelt. När Dice presenterade Battlefield 4 gjorde man det tillsammans med AMD och de system som körde demonstrationerna av spelet använde sig av det ännu ej lanserade Radeon HD 7990.

Battlefield 4 är ett spel i AMD:s Gaming Evolved-program och ryktas även bli en titel som skeppas med kommande grafikkort i framtida Never Settle-spelpaket från AMD. Men är det något vi kan lita på är det att Frostbite 3-motorn och Battlefield 4 bör vara en av de titlar som samarbetar bäst med AMD:s grafikkretsar när spelet lanseras i höst.

AMD gav under Game Developer Conference en detaljerad genomgång av grafikkortet som i skrivande stund tyvärr ligger under media embargo. Men lanseringsplanerna har skjutits på framtiden efter att diskussionerna kring ojämna renderingstider och microstuttering intensifierats de senaste månaderna.

7990_4way

AMD lovade under GDC en ny drivrutiner med lösning på problemet för sina Crossfire-lösningar. Denna drivrutiner väntas däremot inte stå klar förrän i juni-juli och det är också då tillverkaren väntas lansera Radeon HD 7990 officiellt.

Radeon HD 7990 verkar med andra ord vara redo rent fysiskt för en lansering, men detta är ytterligare ett kvitto på att inte ens den trevligaste hårdvara är något att ha utan välfungerande mjukvara.


Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
shaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

Vi kan ju bara hoppas att dem äntligen börjar ta tag i quad-cf/sli-prestanda och stabilitet. Måste få ett slut på detta behovet av monsterkort och fokusera på att få flera att fungera bättre ihop.

/s