Nu har det bekräftats att Dolphin, en emulator som kan köra Gamecube och Wii-spel, kommer att släppas på Steam innan slutet av juni.

Sedan Valve lanserade sin handhållna speldator Steam Deck har det funnits ett relativt stort intresse av att använda enheten som en portabel emulatorkonsol. Nu har det bekräftats att en av de populäraste emulatorerna kommer att släppas på Steam innan sommaren dragit igång ordentligt.

Dolphin som nu slagit upp sin produktsida på Steam är en emulator som kan köra spel från Nintendos Gamecube och Wii-konsoler. Produktsidan är dock ytterst noggrann med att förklara att emulatorn i sig inte kommer med några spel alls. Inget material från Nintendo används på produktsidan och mjukvaran beskrivs helt enkelt som ett verktyg för att spela lagligt införskaffade kopior av spelen.

Dolphin är som tidigare nämnt en emulator för Nintendos sjätte och sjunde generationers spelkonsoler. Den erbjuder några förbättringar som högre upplösning, onlinespelande och smidigare system för att spara sina framsteg i spel.

Huruvida emulatorn lär stanna kvar på Steam under någon längre tid återstår att se. Nintendo är ökända för att skydda sina immateriella rättigheter. Kan Valve och teamet bakom Dolphin inte ge några garantier på vad som kan emuleras via mjukvaran kan det i värsta fall komma att bli livat. Även om de gjort sitt bästa att peka ut hur mjukvaran inte är menad att användas för att driva illegalt nedladdade spel.

Innan juni månad är slut ska emulatorn finnas på Steam. Detta i ett Early Access-utförande och den fullständiga lanseringen planeras inträffa någon gång innan årsskiftet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid