Det kommande actionspelet Doom Eternal är något många sett fram mot att fördriva vinterns mörka och kalla månader med. Något som nu inte kommer att bli verklighet tack vare en försening av spelets lansering.

Doom Eternal blir uppföljaren till actionspelet Doom som släpptes år 2016. En ny tagning på en av spelkulturens mest ikoniska serier någonsin med adrenalinpumpande action och ett soundtrack som skulle kunna få drottning Elizabeth att headbanga.

Uppföljaren förväntades att landa i fysiska och digitala butiker den 22 november 2019. Något som nu har bekräftats inte bli av tack vare en försening på cirka fem månader.

Utvecklaren Id Software skriver i sitt meddelande att beslutet att skjuta upp lanseringen har tagits för att kunna möta spelares höga förväntningar på spelet. Studion ber om ursäkt men menar även att det kommer vara värt den extra väntan med tanke på hur pass välpolerat studion förväntar sig ha gjort spelet när det väl blir dags för lansering.

Det är inte bara lanseringsdatumet som ändrats när det kommer till Doom Eternal. Utvecklaren bekräftar även att spelläget ”Invasion Mode” där en spelare kan gå med i en annans spelsession men i formen som en demon kommer att bli tillgängligt efter spelets initiala lansering som en gratis uppdatering.

Spelets Nintendo Switch-version kommer även att lanseras senare än versionerna på de andra plattformarna. Däremot har Id Software inte bekräftat något lanseringsdatum för Switch-versionen ännu.

Speltiteln Doom 64 kommer att bli tillgänglig för Xbox One, Playstation 4, PC samt Nintendo Switch. Denna speltiteln kommer att ingå som en bonus för den som förbokar Doom Eternal och kommer att bli tillgänglig 20 mars 2020. Samma lanseringsdatum som Doom Eternal nu bär.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid