Duke Nukem Forever verkar inte riktigt hållt för frasen, den som väntar på något gott, då spelet mottagit milt sagt ljumna omdömen från pressen. Men de som trots allt vill njuta av lite klassisk fps-action med tillhörande blodspillan och svordomar kan glädja sig åt att spelet bjuder på allt detta i tre dimensioner. När nu NVIDIA bekräftat att Duke Nukem Forever stödjer 3D Vision.

NVIDIA 3D Vision gör det möjligt att njuta av spel, film och annan multimedia i stereoskopisk 3D. Det som krävs är ett 3D Vision paket med tillhörande sändare och aktiva slutarglaslögon. Samt en skärm som stödjer stereoskopisk 3D och 120 Hz. Samt givetvis ett NVIDIA GeForce-grafikkort.

Spelutvecklaren Gearbox Softwares karismatiske vd Randy Pitchford har som vanligt ingen brist på ord när han förklarar vad stödet för 3D Vision betyder för fans av Duke Nukem.

”3D Vision ger en fantastisk ny dimension till Duke Nukem Forever upplevelsen, som nästan placerar dig direkt inne i spelet. […]Alla Gearbox Softwares utvecklare använder NVIDIA-grafik i utveckling, och jag använder NVIDIA-grafikkort hemma. Detta är det närmaste du kommer för att känna hur det är att vara kungen själv!” kommenterade Randy Pitchford i ett pressmeddelande

NVIDIA påpekar också att spelet stödjer Vision Surround med upp till tre skärmar med 2 560 x 1 600 pixlars upplösning. 

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SS_The_DemonBirkslazarothhymerJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Det här spelet har fått usla recensioner. Om det jag sett ifrån demot återspeglar ens lite av vad som finns i fulla spelet.. så verkar det vara rätt kasst. Det är inte snyggt, roligt, eller ens bra. Extremt linjärt, kartorna är kassa (jämför med Duke3D, stor skillnad), och allt är suddigt. (wtf, varför super blur i hörnen?)

Det märks att det har slängts ihop hastigt och är en konsollport rakt av. Skip this game, I say. 🙁

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Får hoppas att NextGen remakern till Duke Nukem 3D blir klar nån gång, ser rätt ok ut för att vara gratis (tror jag)

hymer
Medlem
hymer

Recensionerna ljuger tycker jag. Har köpt spelet och lirat igenom det och jag tycker lätt att det är årets hittills roligaste FPS. Visst grafiken och animationerna suger men fan va kul det är. Duke är lika king nu som han var back in the day. Demot ger inte heller en rättvis bild av hela spelet. Jag gillar det lätt en 6.5/7 av 10

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”hymer”]Recensionerna ljuger tycker jag. Har köpt spelet och lirat igenom det och jag tycker lätt att det är årets hittills roligaste FPS. Visst grafiken och animationerna suger men fan va kul det är. Duke är lika king nu som han var back in the day. Demot ger inte heller en rättvis bild av hela spelet. Jag gillar det lätt en 6.5/7 av 10[/quote]
Många verkar glömma att spelupplevelsen är värt så mycket mer än ashäftig grafik… Ett stort problem inom spelindustrin där vi nästan bara får skräp idag med ett ytterst fåtal undantag.

hymer
Medlem
hymer

Jag rekommenderar er som spelade Duke 3d att köpa forever med och ta det för vad det är.

lazaroth
Medlem
lazaroth

@smartidiot89 Grafik är inte viktigast, precis som du säger, men grafik är ett antiklimax idag. På ena sidan har vi alla med konsoll som säger ”Wow, kolla den nya snygga grafiken på [sätt in nästan valfritt nytt spel]. Grafiken är så mycket bättre än gamla Modern Warfare att jag struntar i att spelupplevelsen blivit sämre.”, på andra sidan har vi alla PC-spelare som gråter över att spelkänslan blir sämre och sämre och även grafiken håller sig jämn på 2006 års nivå. Angående DNF så är min korta recension följande:Grafik 3.5/5Spelkänsla 4/5Humor 4/5Kontroller (PC) 2.5/5 (för konsolifierat)Handling 2/5Nostalgi 5/5Overall 3.5 av… Läs hela »

Birks
Medlem
Birks

Mitt fryser var 5e minut i ca 10 sekunder innan det rullar på som ingenting har hänt igen.
I övrigt tycker jag det är ok men inte mer, det är lite för suddigt och att köra rc bil osv känns B

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

[quote name=”hymer”]Recensionerna ljuger tycker jag. Har köpt spelet och lirat igenom det och jag tycker lätt att det är årets hittills roligaste FPS. Visst grafiken och animationerna suger men fan va kul det är. Duke är lika king nu som han var back in the day. Demot ger inte heller en rättvis bild av hela spelet. Jag gillar det lätt en 6.5/7 av 10[/quote] [quote name=”lazaroth”]@smartidiot89 Grafik är inte viktigast, precis som du säger, men grafik är ett antiklimax idag. På ena sidan har vi alla med konsoll som säger ”Wow, kolla den nya snygga grafiken på [sätt in nästan… Läs hela »