Battlefield 3 är troligtvis årets mest efterlängtade speltitel, till stor del på grund av sin nya spelmotor och den fullspäckade grafiken som tar oss ytterliggare ett steg närmare fotorealism. Med tanke på hur det sett ut i trailers är systemkraven inte helt oväntat, rätt så höga. Är Battlefield 3 nästa titel som kommer mana slutanvändare att köpa ny hårdvara precis som Crysis gjorde?

Battlefield 3 är snart nära sin öppna beta-period den 29:e september till PC, Xbox 360 och PlayStation 3. Tillsammans med detta har EA släppt massvis med mer information, eller i alla fall information som stödjer tidigare rykten.

”But, can it run Battlefield 3?”

Betan kommer att dyka upp automatiskt på PlayStation Network Store, Xbox Live Marketplace och till PC i den digitala distributionstjänsten Origin. Origin blir även ett krav för att installera och spela Battlefield 3, även för de som köper en fysisk kopia i butik. De nya systemkraven till Battlefield 3 når nya höjder och är utan tvekan de högst vi sett till PC idag.

Systemkrav Minimum Rekommenderat
Operativsystem Windows Vista SP2 32-bit Windows 7 64-bit DirectX
Processor Tvåkärnig-processor
(Core 2 Duo 2,4 GHz eller Athlon X2 2,7 GHz)
Fyrkärnig-processor
Minne 2 GB 4 GB
Hårddiskutrymme 20 GB 20 GB
Grafikkort DirectX 10 med 512 MB grafikminne
(GeForce 8, 9, 200, 300, 400 och 500-serien eller Radeon HD 3000, 4000, 5000, 6000-serien med GeForce 8800 GT-prestanda eller bättre)
DirectX 11 med 1 GB grafikminne
(NVIDIA GTX 560 eller AMD Radeon HD 6950)
Ljudkort DirectX-kompatibelt DirectX-kompatibelt

För att nå upp till de rekommenderade inställningarna krävs det att man har en dator uppdaterad i alla fall det senaste året. Blir Battlefield 3 den nya titeln som kommer få spelentusiaster världen över att hetsköpa ny hårdvara och gråta över sina tunna plånböcker? Den 29:e september drar den öppna betan igång, då borde vi även få svar på om Battlefield 3 blir samma mördare av hårdvaru, som Crysis var när det släpptes.

Källa: EA – Battlefield 3

Relaterade nyheter:

Annons

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Viking1962Sebbethiseppebansenphuden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Min dator klarar inte rekommenderade kraven. 😐 Har en Athlon II X4 och ett ASUS DirectCU HD6870. Jaha får kanske slänga in Linux på den också då. Och köpa spelet till konsol istället.

Dr.Blue
Medlem
Dr.Blue

Kommer kanske klara att spela på de lägsta inställningarna 😆

coolacrille
Medlem
coolacrille

Börjar bli orolig för mitt 560ti cu2 :S

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Mitt 5870 borde klara spelet om man går efter denna bild. Den ligger bara ett par procent efter. I övrigt är det bara OS:et som failar, men det kan jag lägga in om jag vill

[imgcomment image[/img]

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”smartidiot89″]Det ska bli kul att återigen få se alla som hetsuppdaterar för att kunna lira Battlefield 3 [i]”på högsta”[/i] precis som Crysis gjorde ;-)[/quote]

Det lär inte jag göra i alla fall. Jag har inte några planer att köpa spelet

Anton Karmehed
Admin

Kul med en spelutvecklare som driver PC-marknaden framåt i alla fall, ska bli riktigt intressant att se hur tillverkarnas olika kort skalar i spelet. Även antalet CPU-kärnor osv.

Imlal
Gäst
Imlal

Kan nämna att Alphan flöt på bra i 1920×1200 med högsta möjliga inställningar med i7-960 @ Stock, 6GB 1333Mhz RAM samt ett GTX 480 @ Stock

Sedan vill jag själv påstå att Diablo III blir årets största spel om det hinner ut ;P

//Jimmy

Nicklas
Medlem
Nicklas

Ska bli intressant om mitt nyinköpta 560ti cu2 överklockat klarar detta 😀

McKinley
Medlem
McKinley

Man var aldrig orolig för att inte kunna köra maxat med riggen jag har idag. Intel i7 930 @ 4GHz och GeForce GTX 480 @ 800MHz. Jag blir bara nöjdare och nöjdare över datorn ju äldre den blir. Första gången jag har kunnat ha en dator i över ett år utan att känna ångest över att inte kunna lira toppspelen året efter.

Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Ja jag tänker maxa med mina dubbla 6990 intryckta i ett silverstone ft03 chassi 🙂

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

det blir tuft för mitt upplåsta hd6950 2gb i 5760*1080 😮

this
Medlem
this

[quote name=”Anton Karmehed”]Kul med en spelutvecklare som driver PC-marknaden framåt i alla fall, ska bli riktigt intressant att se hur tillverkarnas olika kort skalar i spelet. Även antalet CPU-kärnor osv.[/quote]
Ännu roligare att det är en studio med svensk ursprung 😉

Sebbe
Medlem
Sebbe

Jag kan väl redan köra Battlefield 3 antar jag. 4870×2 2GB / 8GB RAM / Win 7 x64 … Fast jag är väl inte sådan spelnörd på sistonde…

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Imlal”]Kan nämna att Alphan flöt på bra i 1920×1200 med högsta möjliga inställningar med i7-960 @ Stock, 6GB 1333Mhz RAM samt ett GTX 480 @ Stock

Sedan vill jag själv påstå att Diablo III blir årets största spel om det hinner ut ;P

//Jimmy[/quote]

Lite offtopic:
Nog hade Diablo III blivit en av mina favoriter om man inte var tvungen vara uppkopplad för att kunna spela singelspel. Nu vet jag inte om jag ens skaffar spelet längre. Vad menar du med ”om det hinner ut”?