EIZO Foris FS2331 är en LCD-bildskärm som ska vara riktad mot de konsumenter som föredrar spel och multimedia. Bildskärmen som presenterades redan förra månaden sägs nu vara på väg till butiker i Europa och försäljning under november månad med en något retroinspirerad design.

EIZO Foris FS2331 går ifrån det numera tradtionella formspråket med mjuka linjer och glättad finish. Istället satsar man på en något mer kantig och matt design som närmast för oss ett decenium bakåt i tiden.

EIZO har använt sig av en VA-panel (Vertical Alignment) som ger ett dynamiskt kontrastförhållande på 10 000:1 samt erbjuder en ursprunglig upplösning av 1920 x 1080 pixlar. Bildskärmen har en responstid på 7ms GtG och även två integrerade högtalare på 0,5 watt vardera. EIZO utrustar slutligen skärmen med DVI, dubbla HDMI, samt D-Sub ingång.

Med en prislapp på närmare 5 000 kronor inklusive moms är det en saftig slant att betala för en 23-tummare även om det är en VA-panel. EIZO säljer även sitt EIZO EasyPIX kalibreringssystem vid sidan av skärman, något man rekommenderar för bland annat grafiker men har en merkostnad på närmare 1 900 kronor inklusive moms.

Nu är bara den stora frågan om EIZO:s designavdelning verkligen satsat på rätt kort i en multimediainriktad skärm som Foris FS2331.

FORIS_FS2331w

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
fernuxAnton KarmehedTuulikk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tuulikk
Medlem
Tuulikk

Ska väl stå VA panel och inte TN? 7 ms låter lite väl högt för TN.

Hur som gillar jag den småfula retro stilen och dess tjocklek.

Medlem
WIRN

Eftersom EIZO EasyPIX kostar kring 1300 är det ju fortfarande inte en prisvärd skärm

fernux
Medlem
fernux

Jag kan inte se på eizo.se att EIZO EasyPIX leveras med skärmen utan vad jag ser är att
det är ett tillbehör som kostar 1 812,50 SEK inkl moms