EKWB:s aluminiumsortiment gör vattenkylning lättare och billigare

Superlätta delar för vattenkylning

1

EKWB packar lätt inför Computex och visar upp aluminiumbaserade vattenkylningsdelar och allt-i-ett-lösningar, med lägre pris och lägre vikt.

Block och kopplingar till vattenkylning är något som vanligtvis tillverkas i koppar eller mässing men under Computex-mässan springer vi på EKWB som har med sig ett lättare alternativ. Aluminiumbaserade kopplingar och block som jämfört med tidigare alternativ väger betydligt mycket mindre.

EKWB kommer att lansera dessa aluminiumdelar både som separata bitar och som fullständiga kit. Där de kompletta kiten kommer att finnas tillgängliga i olika storlekar beroende på komponenter och behov.

Blanda inte dina metaller så slipper du korrosion

Aluminium har tidigare varit förknippad med korrosion inom vattenkylningsbranschen men EKWB menar att så långe inte aluminiumdelar blandas med mässing eller koppar så är det ingen fara på taket.

Det är alltså ingen bra idé att komplettera ditt nuvarande system med aluminiumbaserade block och kopplingar, utan dessa utan lämpar sig bäst för dig som ska köpa en ny uppsättning.

Går varmare men snällare för plånboken

Aluminiumbaserad vattenkylning är billigare att tillverkare då delarna inte behöver gjutas utan kan istället tryckas ut. På så sätt sparar tillverkarna på produktionskostnader vilket också ska reflekteras i lägre priser på butikshyllan.

Det kommer dock inte utan något avkall, då vi får uppgifter från EKWB att användare kan komma att vänta sig en temperaturökning mellan 3 till 5 grader jämfört med koppar eller mässing, beroende på komponenter och system.

EKWB smyger ut dessa aluminiumprodukter redan nu som ett test på efterfrågan och det största kompletta kittet EK Fluid Gaming A240G kommer att säljas för cirka 2 500 kronor: väsentligt mycket lägre än vad ett motsvarande system i koppar eller mässing kostar idag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

 

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Hade varit intressant att få se båda sidor av det där GPU-blocket… 🙂

En detalj man kan fundera på om blocket pressats ut (av en plåt, får man förmoda), är hurpass plant det är. För att kontaktytorna ska ligga an mot komponenterna måste precisionen och passformen vara väldigt god, pressar man istället för att fräsa ut det ur solid metall blir det ju lätt spänningar i materialet och risk för skevhet… Frågor, frågor… 🙂